Kenyérlángos, ahogy mamám készíti, tejföllel, szalonnával, lilahagymával
A kenyérlángost sokan sokféleképpen készítik. A tésztája szinte házanként eltér, az íze mégis minden esetben tökéletes. A mostani receptet nagymamámtól tanultam, aki a kenyérlángos tésztájába egy kevés reszelt főtt burgonyát is tett. Nem sokat, de szerinte ettől lesz a kenyérlángos igazán finom és „élettel teli”. Én hittem neki, sőt, hiszek neki, és én is az ő receptjét használom. A feltét nem sokat változott, jó kis tejföl, lilahagyma és szalonna. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2018
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gbúzafinomliszt
150 mllangyos tej
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kockaélesztő (kb. 20 g)
2 dbfőtt burgonya
350 gtejföl
200 gfüstölt szalonna
2 dblilahagyma
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pradávný recept na chutný podplamenník so slaninou a cibuľou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pradawny przepis na smaczny podpłomyk z boczkiem i cebulą.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein uraltes Rezept für einen leckeren Zwiebel-Speck-Kuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS