Kenyérlángos, ahogy mamám készíti, tejföllel, szalonnával, lilahagymával

Recept Kenyérlángos, ahogy mamám készíti, tejföllel, szalonnával, lilahagymával

Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2018

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A kenyérlángost sokan sokféleképpen készítik. A tésztája szinte házanként eltér, az íze mégis minden esetben tökéletes. A mostani receptet nagymamámtól tanultam, aki a kenyérlángos tésztájába egy kevés reszelt főtt burgonyát is tett. Nem sokat, de szerinte ettől lesz a kenyérlángos igazán finom és „élettel teli”. Én hittem neki, sőt, hiszek neki, és én is az ő receptjét használom. A feltét nem sokat változott, jó kis tejföl, lilahagyma és szalonna. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.5.2018

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
150 mllangyos tej
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
1 dbtojás
3 ev. kanálolaj
1/2 kockaélesztő (kb. 20 g)
2 dbfőtt burgonya
350 gtejföl
200 gfüstölt szalonna
2 dblilahagyma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és 15 percig pihentetjük. Ennyi idő elég ahhoz, hogy az élesztő felfusson.
  2. A tészta hozzávalóit tálba szórjuk: a lisztet, a sót, a lereszelt főtt burgonyát és a tojást, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, a tésztát bő zsiradékkal kikent magas falú tepsibe tesszük és addig formázzuk kezünkkel a tésztát, amíg az ki nem tölti egyenletesen az egész tepsit.
  4. A tésztát tejföllel megkenjük, felszeletelt lilahagymával és kockára vágott füstölt szalonnával bőven megszórjuk.
  5. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás