Kenyérlángos kefires tésztából
Savanyú bablevest készítettem, és hát az szerintem a lángossal az igazi. Sajnos nem volt időm sem reggel, sem előző este elkészíteni a kelt tésztát, ezért maradtam egy alternatív megoldásnál, a kefires kenyérlángosnál. Töményebb, laktatóbb, mint a sima lángos, el kell ismerni, de az íze fenséges! A tésztájába a liszten és kefiren kívül csak só és szódabikarbóna került, és száraz serpenyőben sütöttem készre. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.9.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 mlkefir
400 grétesliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálsó
- A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
- A kapott tésztát lisztes felületre tesszük és kisebb darabokat szaggatunk ki belőle. Igyekezzünk nagyjából egyforma tésztaadagokkal dolgozni.
- A kis tésztakupacokból lepénykét formázunk, aminek száraz serpenyőben mindkét megsütjük.
- Én szeretem jobban megsütni, ez ízlés dolga.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS