Kenyérlángos kefires tésztából

Savanyú bablevest készítettem, és hát az szerintem a lángossal az igazi. Sajnos nem volt időm sem reggel, sem előző este elkészíteni a kelt tésztát, ezért maradtam egy alternatív megoldásnál, a kefires kenyérlángosnál. Töményebb, laktatóbb, mint a sima lángos, el kell ismerni, de az íze fenséges! A tésztájába a liszten és kefiren kívül csak só és szódabikarbóna került, és száraz serpenyőben sütöttem készre. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 9.9.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kenyérlángos kefires tésztából

Hozzávalók

300 mlkefir
400 grétesliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát lisztes felületre tesszük és kisebb darabokat szaggatunk ki belőle. Igyekezzünk nagyjából egyforma tésztaadagokkal dolgozni.
  3. A kis tésztakupacokból lepénykét formázunk, aminek száraz serpenyőben mindkét megsütjük.
  4. Én szeretem jobban megsütni, ez ízlés dolga.
  5. A kapott kis lángosokat tányérra szedjük, olvasztott vajjal megkenhetjük.