TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Kenyérlángos kefires tésztából
Kenyérlángos kefires tésztából
Recept Kenyérlángos kefires tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.9.2020

Kenyérlángos kefires tésztából

Savanyú bablevest készítettem, és hát az szerintem a lángossal az igazi. Sajnos nem volt időm sem reggel, sem előző este elkészíteni a kelt tésztát, ezért maradtam egy alternatív megoldásnál, a kefires kenyérlángosnál. Töményebb, laktatóbb, mint a sima lángos, el kell ismerni, de az íze fenséges! A tésztájába a liszten és kefiren kívül csak só és szódabikarbóna került, és száraz serpenyőben sütöttem készre. Szerző: Karambola

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 ml
kefir
400 g
rétesliszt
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1/2 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát lisztes felületre tesszük és kisebb darabokat szaggatunk ki belőle. Igyekezzünk nagyjából egyforma tésztaadagokkal dolgozni.
  3. A kis tésztakupacokból lepénykét formázunk, aminek száraz serpenyőben mindkét megsütjük.
  4. Én szeretem jobban megsütni, ez ízlés dolga.
  5. A kapott kis lángosokat tányérra szedjük, olvasztott vajjal megkenhetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása