Képviselőfánk égetett tésztából, tojásos krémmel és karamellás tejszínhabbal

Recept Képviselőfánk égetett tésztából, tojásos krémmel és karamellás tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Az édes élvezetek fokozásának egyik nagy mestere a képviselőfánk. Nagyon sok tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy eleget tegyen ennek a „küldetésnek”. Egyrészt az égetett tészta puhasága és finomsága, másrészt a tojásos krém, amiben a pudingos krémet a vaj és a tojáshab teszi még finomabbá, nem utolsósorban pedig a finom karamellel feldobott habtejszín, amiből tökéletes karamellás tejszínhab készül. A finomság elkészítését nem árt előre időzni, mert a tejszínhabot érdemes legalább fél nappal a véglegesítés előtt elkészíteni. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

0,5 lvíz
250 gmargarin
300 grétesliszt
csipet só
8 dbtojás

Töltelék:

360 gkristálycukor
1 ltej
4 dbvaníliapuding
8 dbtojás
2 csomagvaníliacukor
150 gvaj

Karamelles tejszínhab:

200 gkristálycukor
1 lhabtejszín
4 csomaghabfixáló

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet a margarinnal és egy csipet sóval feltesszük főni, majd amikor már forr, a lángot alacsony fokozatra vesszük. Hozzáadjuk a réteslisztet, és amikor a tészta már nem tapad hozzá az edény oldalához, levesszük a tűzről.
  2. Kihűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojáskat. Akkor jó a tészta, ha formázható, kása állagú.
  3. A tésztát nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a fánkokat.
  4. 220 fokon 10 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra csökkentjük és további 15 percig sütjük. Ezt követően lekapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kicsit résnyire nyitjuk és további 5 percig pihentetjük, és csak ezután vesszük ki a sütőből.
  5. A krémhez a cukorból, tejből, pudingporból, tojássárgából és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk. A még forró pudingba belekeverjük a vajat és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  6. Elkészítjük a tejszínhabot: a cukorból karamellt készítünk, hozzáadjuk a habtejszínt és addig főzzük, amíg a karamell a tejben fel nem oldódik. A habtejszínt kihűtjük és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. A pihentetés után a karamellel vegyített habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és habbá verjük.
  8. A tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel, a krémre rávisszük a tejszínhabot, lefedjük a fánk fedelével. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás