Képviselőfánk lágy pudingos-vajas krémmel

Recept Képviselőfánk lágy pudingos-vajas krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

A képviselőfánk nagy előnye, hogy kevés alapanyag kell hozzá, elkészítése aránylag olcsó, az íze pedig fantasztikus. Az égetett tésztától sem kell félni, kezdő háziasszonyok is egyszerűen megbirkóznak vele. Nálunk a pudingos-vaja krém is nagy népszerűségnek örvend, ezért nem meglepő, hogy a házi képviselőfánkot lágy pudingos-vajas krémmel töltöm. A tetejét is ezzel a krémmel díszítem, a végeredmény pedig magáért beszél.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Égetett tészta:

115 gbúzafinomliszt
50 golaj
150 gvíz
2 g
3 dbtojás

Lágy vajas krém:

440 gtej
40 gpudingpor
130 gkristálycukor
30 gtojássárga
115 gvaj
15 grum
10 gvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az égetett tésztához az olajat a vízzel elkeverjük és felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet és addig főzzük, amíg a tészta be nem sűrűsödik és el nem válik az edény oldalától. Ezután a tésztát kihűtjük. Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojást, majd a tésztát egy habzsákba töltjük és egy megfelelő díszítő fej segítségével megformázzuk a kis képviselőfánkokat egy tepsibe. A formázás a következő: kis csiga alakú kúpokat formázunk. A fánkokat 240 fokon 10 percet sütjük. A sütés alatt a sütő ajtaját nem nyitjuk ki! Ellenkező esetben a fánkok nem fognak megnőni, megnagyobbodni. Miután a fánkok megsültek, félbe vágjuk őket, megtöltjük a krémmel, a tetejét pedig bevonjuk az édes bevonattal.
  2. A lágy vajas krémhez a tejet (340 ml) a kristálycukorral elkeverjük és felforraljuk. A maradék tejet a pudinggal és tojássárgával elkeverjük, majd beleöntjük a forró tejbe. Kb. 5 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a vaníliacukrot, vajat és rumot. Habzsákba töltjük és ezzel töltjük a fánkokat, valamint ezzel díszítjük a fánkok tetejét.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás