TopReceptek.hu Ünnepek Farsang Képviselőfánk pudingkrémmel
Képviselőfánk pudingkrémmel
Recept Képviselőfánk pudingkrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.6.2019

Képviselőfánk pudingkrémmel

Ünnepi édesség kicsiknek és nagyoknak! A tészta levegős, puha, lágy, a krém fenséges, amit még egy adag tejszínhabos réteggel és finom öntettel tehetünk még jobbá! A krémet előző este készítettem el, fóliával lefedtem, hűtőszekrénybe tettem, majd másnap kézi robotgéppel krémesre dolgoztam. A fánkok összeállítása már gyerekjáték, bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is! Szerző: Danula

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
víz
90 g
100% növényi alapú margarin
csipet só
140 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
6 kv. kanál
kristálycukor stalu
2 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj

Öntet:

200 g
átszitált porcukor
3 ev. kanál
forró víz
1 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet edénybe töltjük, hozzáadjuk a margarint, a sót. Miután felforrt, beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta már nem tapad az edény oldalához – kb. 5 percig tart. A tésztát levesszük a tűzről, kihűtjük, közben néha-néha megkeverjük.
  2. Miután a tészta kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojást. A tésztát süteményes zsákba töltjük, ezzel formázzuk meg a vajjal kikent tepsiben a fánkokat. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 170 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük. Közben a sütő ajtaját nem nyitjuk le! Miután megsült, kivesszük, és amíg a fánkok még forrók, félbe vágjuk. Csak azután töltjük meg a krémmel, hogy kihűltek.
  3. Krém: érdemes előző nap elkészíteni. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Nem várjuk meg, míg kihűl, hanem rögtön belekeverjük kis adagokban a vajat. Lefedjük, majd amikor már kellő mértékben kihűlt, fóliával lefedjük és hűtőszekrénybe tesszük. A krémet másnap kivesszük a hűtőből, kézi robotgéppel jó alaposan eldoglozzuk, ezután lehet használni.
  4. Megjegyzés: a krémet előző nap készítsük el! Előnye, hogy nem fog kicsapódni, nem fognak rögök keletkezni.
  5. A krémmel megtöltjük a fánkokat. Ha szeretnénk, akkor még egy réteg tejszínhabot is kenhetünk rá, szerintem ettől még finomabb!
  6. A felső réteg tésztára ráöntjük az öntetet: az alapanyagokat simára keverjük, ezt csorgatjuk rá a tetejére. A kész fánkokat még 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása