Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából

Recept Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából

Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Húsvét, Szülinap

KÜLDÖTT KÉPEK

A képviselőfánk gyerekek és felnőttek körében is népszerű, ez a változat pedig mindenki szívét megdobogtatja. Gyorsabban is készül, mint a klasszikus. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Húsvét, Szülinap

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Krém:

2 dbtojás
100 gkristálycukor
400 gtej
30 gkukoricakeményítő
1 csomagvaníliacukor
50 gvaj

Tészta:

80 gvaj
150 gvíz
1 g
3 gkristálycukor
100 gbúzafinomliszt
3 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A krémmel kezdjük, mert amíg a tésztával folytatjuk, a krémnek lesz elég ideje arra, hogy kissé lehűljön.
  2. A tojást a cukorral és keményítővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet, csomómentesre dolgozzuk. Feltesszük főni, közepes lángon, egészen addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. A krémet levesszük a lángról, majd rögtön belekeverjük a vajat. Kihűtjük.
  3. Amíg a krém pihen, hozzálátunk a tésztához. A vajat, vizet, sót és cukrot edénybe tesszük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már minden feloldódott, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta már el nem válik az edény oldalától. Kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. A tésztát rátesszük a tepsire (30x40), amit előtte sütőpapírral kibélelünk. Elegyengetjük, 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A még forró tésztára rákenjük a krémet. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírba csomagoljuk, kihűtjük.
  6. Miután teljesen kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás