TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából
Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából
Recept Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.5.2021

Képviselőfánk tekercs – legjobb desszert, akár a cukrászdából

A képviselőfánk gyerekek és felnőttek körében is népszerű, ez a változat pedig mindenki szívét megdobogtatja. Gyorsabban is készül, mint a klasszikus. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Krém:

2 db
tojás
100 g
kristálycukor
400 g
tej
30 g
kukoricakeményítő
1 csomag
vaníliacukor
50 g
vaj

Tészta:

80 g
vaj
150 g
víz
1 g
3 g
kristálycukor
100 g
búzafinomliszt
3 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krémmel kezdjük, mert amíg a tésztával folytatjuk, a krémnek lesz elég ideje arra, hogy kissé lehűljön.
  2. A tojást a cukorral és keményítővel felverjük. Hozzáadjuk a tejet, csomómentesre dolgozzuk. Feltesszük főni, közepes lángon, egészen addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. A krémet levesszük a lángról, majd rögtön belekeverjük a vajat. Kihűtjük.
  3. Amíg a krém pihen, hozzálátunk a tésztához. A vajat, vizet, sót és cukrot edénybe tesszük, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már minden feloldódott, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta már el nem válik az edény oldalától. Kihűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. A tésztát rátesszük a tepsire (30x40), amit előtte sütőpapírral kibélelünk. Elegyengetjük, 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  5. A még forró tésztára rákenjük a krémet. Óvatosan felcsavarjuk, sütőpapírba csomagoljuk, kihűtjük.
  6. Miután teljesen kihűlt, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása