TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal
Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal
Recept Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.4.2020

Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal

Régen készítettem már képviselőfánkot és eljött az idő, hogy ismét meglepjem vele a családot. Nem mondom, hogy gyorsan elkészült, de megérte a fáradozást! Amíg a fánkok sültek és hűltek, szépen nekiláttam a vaníliapudingos krémnek. Az összeállítás már gyorsan ment, a család pedig odavolt érte! Szerző: Karambola

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
160 ml
víz
50 ml
olaj
110 g
finomliszt
csipet só

Krém:

400 ml
tej
1.5 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
porcukor
1 db
vaníliarúd
125 g
vaj

Szükségünk lesz még:

200 ml
habtejszín
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Felforraljuk, a hőfokot kicsire vesszük és folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Én süteményes lapáttal dolgoztam, így egyszerűbb volt csomómentesre keverni. A tésztát addig „égetjük”, amíg el nem kezd elválni az edény oldalától. Ezután levesszük a lángról, kihűtjük.
  2. Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojást. Minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk, én ehhez kézi robotgépet használta. A lágy tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsin megformázzuk a fánkokat. Én először egy réteg fánkot készítettem, majd a meglévő kis koszorúkra még egy réteget nyomtam, így magasabbak lettek.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 20 perc, de érdemes figyelni). Amikor megsült, a sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk és a fánkokat kihűtjük. Így a fánkok nem esnek össze és szép magasak maradnak.
  4. Amíg a fánkok hűlnek, hozzáláthatunk a krémhez. Sűrű pudingot főzünk, a vaníliarúddal együtt. A pudingot „félig” kihűtjük, a vaníliarudat kivesszük, majd a kihűlt pudingba beledolgozzuk a vajat. Ezután megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  5. A habtejszínt kemény habbá verjük, a csokiöntetet is előkészítjük. Ha nincs kéznél bolti, akkor gőzfürdő felett csokoládét olvasztunk és pár csepp olajjal elkeverjük.
  6. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémet süteményes zsákba töltjük és rávisszük a fánkok felére. Erre kerül a tejszínhab, majd a csokoládéba mártott fánkokkal lefedjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása