Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal

Recept Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Régen készítettem már képviselőfánkot és eljött az idő, hogy ismét meglepjem vele a családot. Nem mondom, hogy gyorsan elkészült, de megérte a fáradozást! Amíg a fánkok sültek és hűltek, szépen nekiláttam a vaníliapudingos krémnek. Az összeállítás már gyorsan ment, a család pedig odavolt érte! Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
160 mlvíz
50 mlolaj
110 gfinomliszt
csipet só

Krém:

400 mltej
1.5 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálporcukor
1 dbvaníliarúd
125 gvaj

Szükségünk lesz még:

200 mlhabtejszín
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Felforraljuk, a hőfokot kicsire vesszük és folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Én süteményes lapáttal dolgoztam, így egyszerűbb volt csomómentesre keverni. A tésztát addig „égetjük”, amíg el nem kezd elválni az edény oldalától. Ezután levesszük a lángról, kihűtjük.
  2. Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojást. Minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk, én ehhez kézi robotgépet használta. A lágy tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsin megformázzuk a fánkokat. Én először egy réteg fánkot készítettem, majd a meglévő kis koszorúkra még egy réteget nyomtam, így magasabbak lettek.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 20 perc, de érdemes figyelni). Amikor megsült, a sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját résnyire nyitjuk és a fánkokat kihűtjük. Így a fánkok nem esnek össze és szép magasak maradnak.
  4. Amíg a fánkok hűlnek, hozzáláthatunk a krémhez. Sűrű pudingot főzünk, a vaníliarúddal együtt. A pudingot „félig” kihűtjük, a vaníliarudat kivesszük, majd a kihűlt pudingba beledolgozzuk a vajat. Ezután megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  5. A habtejszínt kemény habbá verjük, a csokiöntetet is előkészítjük. Ha nincs kéznél bolti, akkor gőzfürdő felett csokoládét olvasztunk és pár csepp olajjal elkeverjük.
  6. A kihűlt tésztát félbevágjuk, a krémet süteményes zsákba töltjük és rávisszük a fánkok felére. Erre kerül a tejszínhab, majd a csokoládéba mártott fánkokkal lefedjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás