Képviselőfánk vaníliakrémmel és tejszínhabbal

Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Égetett tészta, Tészták, Farsang, Ünnepek, Édes sütemények, Édes főételek, Fánkok
KÜLDÖTT KÉPEK
Régen készítettem már képviselőfánkot és eljött az idő, hogy ismét meglepjem vele a családot. Nem mondom, hogy gyorsan elkészült, de megérte a fáradozást! Amíg a fánkok sültek és hűltek, szépen nekiláttam a vaníliapudingos krémnek. Az összeállítás már gyorsan ment, a család pedig odavolt érte! Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Égetett tészta, Tészták, Farsang, Ünnepek, Édes sütemények, Édes főételek, Fánkok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojás
160 mlvíz
50 mlolaj
110 gfinomliszt
csipet só
Krém:
400 mltej
1.5 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálporcukor
1 dbvaníliarúd
125 gvaj
Szükségünk lesz még:
200 mlhabtejszín
csokiöntet
- Egy kisebb edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a csipet sót és az olajat. Felforraljuk, a hőfokot kicsire vesszük és folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Én süteményes lapáttal dolgoztam, így egyszerűbb volt csomómentesre keverni. A tésztát addig „égetjük”, amíg el nem kezd elválni az edény oldalától. Ezután levesszük a lángról, kihűtjük.
- Miután kihűlt, egyenként beledolgozzuk a tojást. Minden egyes tojás után jó alaposan eldolgozzuk, én ehhez kézi robotgépet használta. A lágy tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsin megformázzuk a fánkokat. Én először egy réteg fánkot készítettem, majd a meglévő kis koszorúkra még egy réteget nyomtam, így magasabbak lettek.
- Amíg a fánkok hűlnek, hozzáláthatunk a krémhez. Sűrű pudingot főzünk, a vaníliarúddal együtt. A pudingot „félig” kihűtjük, a vaníliarudat kivesszük, majd a kihűlt pudingba beledolgozzuk a vajat. Ezután megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, a csokiöntetet is előkészítjük. Ha nincs kéznél bolti, akkor gőzfürdő felett csokoládét olvasztunk és pár csepp olajjal elkeverjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Poctivé vanilkové věnečky z odpalovaného těsta.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Poctivé vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Porządne waniliowe ptysie z ciasta parzonego.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Richtige Brandteig-Spritzkuchen mit Vanillecreme an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS