TopReceptek.hu Előételek, falatkák Készítsétek el a legfinomabb cukkinis szendvicskrémet, amit akár télre is bármikor eltehettek.
Készítsétek el a legfinomabb cukkinis szendvicskrémet, amit akár télre is bármikor eltehettek.
Recept Készítsétek el a legfinomabb cukkinis szendvicskrémet, amit akár télre is bármikor eltehettek.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a cukkinit, az ezt a receptet egyenesen imádni fogja. A sárga cukkiniből készült szendvicskrém nagyon finom, mártásként és kenceként is felhasználható.

TopPetra TopPetra    ·   27.12.2023

Készítsétek el a legfinomabb cukkinis szendvicskrémet, amit akár télre is bármikor eltehettek.

Aki szereti a cukkinit, az ezt a receptet egyenesen imádni fogja. A sárga cukkiniből készült szendvicskrém nagyon finom, mártásként és kenceként is felhasználható.

20 perc
Elkészítés
190 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
sárga cukkini
150 g
vöröshagyma
100 g
kecsap
2 evőkanál
olaj
1 evőkanál
ecet
1 kávéskanál
1 kávéskanál
kristálycukor
ízlés szerint
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
190 perc
Sütés/főzés
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk. Érdemes zsenge cukkinit használni, de télen ezt nejezen lehet megoldani. Ha öregebb cukkinit használunk, akkor érdemes a magvakat kikanalazni és a cukkinihúst lemérni, ebből kell majd a szükséges mennyiség.
  2. A cukkinihúst kockázzuk, edénybe tesszük, kis lángon szétfőzzük. Ha gyorsan szeretnénk dolgozni, akkor a cukkinit előtte le is darálhatjuk.
  3. A hagymát és fokhagymát aprítjuk, hozzáadjuk a szétfőtt cukkinihez. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat és a kecsapot. Kis lángon tovább főzzük, legalább 2-3 órát. Főzés közben szükséges többször is megkeverni, ellenkező esetben az edény aljára éghet a cukkini. A főzést addig kell folytatni, amíg kellően sűrű nem lesz.
  5. Amikor már kellően sűrű, hozzáadjuk az ecetet. További 10 percig főzzük, majd levesszük a lángról. Ezután steril üvegekbe töltjük.
  6. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kendővel lefedjük, kihűtjük, majd hűvös helyen tároljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása