TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Készítsetek lazacot vajon, burgonyás-zeller pürével és borsóval. Finom ebéd az egész családnak.
Készítsetek lazacot vajon, burgonyás-zeller pürével és borsóval. Finom ebéd az egész családnak.
Recept Készítsetek lazacot vajon, burgonyás-zeller pürével és borsóval. Finom ebéd az egész családnak.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.5.2023

Készítsetek lazacot vajon, burgonyás-zeller pürével és borsóval. Finom ebéd az egész családnak.

A lazac ízletes hal. Elkészítése gyors, a köretek pedig nagyon fel tudják dobni a hal húsának ízét.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
lazacszelet
ízlés szerint
vaj
ízlés szerint
fűszerkeverék halakhoz
ízlés szerint
750 g
burgonya
500 g
zeller
100 ml
főzőtejszín
ízlés szerint
citrom
350 g
fagyasztott borsó
1 db
vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lazacot sózzuk, fűszerekkel megszórjuk, vajon mindkét oldalát lepirítjuk.
  2. Az előkészített lazacot tepsibe tesszük, mindegyik tetejére egy-egy szelet vajat teszünk, majd 180 fokon 10-15 percig sütjük.
  3. A burgonyát és zellert puhára főzzük, majd kevés vajjal együtt szétnyomkodjuk, pürét készítünk. Ha túl sűrű, akkor még tejszín sem kell hozzá. Ha nem, akkor tejszínnel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A vöröshagymát kockára vágjuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a borsót, kevés vízzel felöntjük. Addig főzzük, amíg a víz el nem párolog.
  5. A lazacot burgonyás-zelleres pürével, borsóval, citromszelettel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása