TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kétsajtos sült tészta
Kétsajtos sült tészta
Recept Kétsajtos sült tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hmmmm, a jó kis sajtos tészta, főleg, ha kétféle sajttal készül! Szerencsére nem nagy ördöngősség, csak pár jól bevált alapanyag kell hozzá, mint a főtt tészta, egy kevés pirított gomba, és az elengedhetetlen sajtmártás. Ha ezek megvannak, akkor egész egyszerűen a hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sütőben készre sütjük. A tetejére még az elengedhetetlen sajt, és kész is. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2020

Kétsajtos sült tészta

Hmmmm, a jó kis sajtos tészta, főleg, ha kétféle sajttal készül! Szerencsére nem nagy ördöngősség, csak pár jól bevált alapanyag kell hozzá, mint a főtt tészta, egy kevés pirított gomba, és az elengedhetetlen sajtmártás. Ha ezek megvannak, akkor egész egyszerűen a hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sütőben készre sütjük. A tetejére még az elengedhetetlen sajt, és kész is. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
tészta
500 g
csiperke
400 g
kolbász vagy virsli, ízlés szerint
2 db
vöröshagyma
só, bors
olaj

Sajtmártás:

650 ml
tej
4 ev. kanál
olaj
3 ev. kanál
finomliszt
1 ev. kanál
reszelt parmezán
100 g
reszelt sajt
bors
szerecsendió

Tetejére:

parmezán
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Konzerv gombát is használhatunk, amit előtte lecsepegtetünk és ha kell, aprítunk. A hagymát felkockázzuk, majd a gombával együtt megpirítjuk. A kolbászt vagy virslit felszeleteljük.
  2. A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.
  3. Elkészítjük a mártást. Az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és elkezdjük pirítani. Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, és ha kell, akkor a megadott mennyiség felett is adhatunk hozzá. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval is ízesítjük. A sajtot is hozzáadjuk, majd amikor a sajt már felolvadt, levesszük a lángról.
  4. A tésztát, kolbászt, gombát és mártást elkeverjük.
  5. Sütőtálba tesszük, amit előtte olajjal kikentünk (20 x 35 cm). A tetejét zsemlemorzsával megszórjuk, majd 180 fokon 45 perig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk a parmezánnal, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása