Kétsajtos sült tészta

Hmmmm, a jó kis sajtos tészta, főleg, ha kétféle sajttal készül! Szerencsére nem nagy ördöngősség, csak pár jól bevált alapanyag kell hozzá, mint a főtt tészta, egy kevés pirított gomba, és az elengedhetetlen sajtmártás. Ha ezek megvannak, akkor egész egyszerűen a hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sütőben készre sütjük. A tetejére még az elengedhetetlen sajt, és kész is. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 10.2.2020
Kategória: Főételek, Tészták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kétsajtos sült tészta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gtészta
500 gcsiperke
400 gkolbász vagy virsli, ízlés szerint
2 dbvöröshagyma
só, bors
olaj
Sajtmártás:
650 mltej
4 ev. kanálolaj
3 ev. kanálfinomliszt
1 ev. kanálreszelt parmezán
100 greszelt sajt
bors
szerecsendió
Tetejére:
parmezán
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Konzerv gombát is használhatunk, amit előtte lecsepegtetünk és ha kell, aprítunk. A hagymát felkockázzuk, majd a gombával együtt megpirítjuk. A kolbászt vagy virslit felszeleteljük.
  2. A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.
  3. Elkészítjük a mártást. Az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és elkezdjük pirítani. Folyamatosan adjuk hozzá a tejet, és ha kell, akkor a megadott mennyiség felett is adhatunk hozzá. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval is ízesítjük. A sajtot is hozzáadjuk, majd amikor a sajt már felolvadt, levesszük a lángról.
  4. A tésztát, kolbászt, gombát és mártást elkeverjük.
  5. Sütőtálba tesszük, amit előtte olajjal kikentünk (20 x 35 cm). A tetejét zsemlemorzsával megszórjuk, majd 180 fokon 45 perig sütjük. Az utolsó 5 percben megszórjuk a parmezánnal, majd tálaljuk.