Kétszínű tésztacsúcsok dióval

Recept Kétszínű tésztacsúcsok dióval
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha hiszitek, ha nem, ezekhez a kétszínű csúcsokhoz ciromfacsart használtam. A formázáshoz ezt használtam, csupán fóliával béleltem ki a facsaró rész belsejét. Ebbe töltöttem bele a világos és kakaós tésztát. Rászórtam az aprított diót, egy kevés tésztával lefedtem, kiszedtem, végül pedig készre sütöttem. A tetejére már csak egy kevés porcukor került. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gvaj
100 gporcukor
1 dbtojás
480 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálburgonyakeményítő
1 ev. kanálkakaó
Dió töltéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A dió, porcukor és kakaó kivételéve a hozzávalókat tálba tesszük, tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, majd az egyikhez hozzáadunk egy evőkanál kakaót. Összegyúrjuk, így megkapjuk a világos és a kakaós tésztát is.
  2. Előkészítjük a citromfacsarót, fejjel legelé fordítjuk. Háztartási fóliával kibéleljük, így majd könnyebben tudjuk a kapott kis formákat kivenni. A világos és kakaós tésztából is kiszaggatunk egy-egy darabot, ezekből kis golyókat formázunk.
  3. A kis golyókat beletesszük a fóliával kibélelt formába. A tetejére rászórjuk az aprított diót, majd a diót kevés kiszaggatott tésztával lefedjük. A fólia segítségével kivesszük a megformázott kis tésztakupacot.
  4. A kis csúcsokat sütőpapírral kibélelt tepsire tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy túlsüssük!
  5. Miután megsült, porcukorral megkintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás