Kétszínű kocka lekvárral és marcipánnal

Recept Kétszínű kocka lekvárral és marcipánnal

Hozzáadta: Viki78, 6.11.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

A kétszínű kocka lekvárral és marcipánnal egy olyan édesség, amivel biztosan le lehet nyűgözni a családot és a vendégeket is. Vigyázat, nagyon édes, nagyon finom, és nagyon jól néz ki! Vanília és mandula aromát használtam, és az egyik tésztaadagot piros ételfestékkel festettem be, de természetesen bármilyen ízesítés és színvilág választható. Az egész tésztát fehér marcipánnal vontam be, de manapság már egyszerűen beszerezhető színes marcipán vagy fondant.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 6.11.2017

Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

175 gvaj
175 gkristálycukor
175 grétesliszt
2 kv. kanálsütőpor
3 dbtojás
65 gdarált mandula
1/2 kv. kanálvanília aroma
1/4 kv. kanálmandula aroma
100 gbaracklekvár
225 gmarcipán
piros ételfesték

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20 x 20 cm-es tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük – a képen látható módon.
  2. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük. Egy másik tálba a tojást a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk az aromákat. Végül a tojásos keveréket a száraz hozzávalókkal elkeverjük és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk az ételfestéket és elkeverjük. A tepsibe beletesszük a két tésztaadagot (piros és világos tésztát). Ha nem sikerül a válaszfalat elkészíteni, akkor akár két adagban is megsüthetjük a tésztát – keskenyebb tepsiben. A tésztát 180 fokon 25 – 30 percig sütjük.
  4. A megsült tésztákat hosszában félbevágjuk – mindegyik színből 2 kis tésztasávot kapunk.
  5. A lekvárt felmelegítjük és átszűrjük.
  6. A világos és piros tésztát egymáshoz ragasztjuk, tapasztóanyagnak lekvárt használunk. A tésztasávokat a szélesebb részeinél tapasztjuk össze. Mikor már mind a 4 sávot összetapasztottuk, ezeket is egymáshoz ragasztjuk.
  7. A marcipánt kinyújtjuk. A kétszínű kocka tetejét lekvárral megkenjük, majd a lekváros oldalával lefelé rátesszük a marcipán közepére. A lekvárral a tészta többi oldalát is megkenjük, a lekvárral megkent tésztát a marcipánnal bevonjuk.
  8. Tetejét ízlés szerint díszítjük. Felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás