Kétszínű kókuszos szelet

Imádnivaló! A piskótatésztát minden formában szeretem, szinte bármilyen krémmel vagy ízesítéssel, de nálam a kókusz az, ami viszi a prímet! Ennél a finom kétszínű kókuszos szeletnél a kókuszreszelék a lágy és sűrű krémbe került, két piskótatészta közé. Az alsó piskótatészta kakaós, a felső „klasszikus”, a tetején pedig az elengedhetetlen olvasztott csokoládé. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 10.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kétszínű kókuszos szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojássárga
8 ev. kanálkristálycukor
100 mltej
100 mlolaj
12 ev. kanálrétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálinstant kávé
4 dbtojásfehérje
Krém:
100 gkókuszreszelék
2 ev. kanálfinomliszt
1/2 ltej
8 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
Öntet:
100 gétcsokoládé
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és elvegyítjük a tojássárgás-lisztes keverékkel.
  2. A kapott tésztát két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kakaót és egy evőkanál vízben feloldott instant kávét. A két tésztaalapot egy-egy sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe öntjük (30x35 cm) és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tűteszttel ellenőrizzük le, hogy a tészta megsült-e.
  3. A krémhez a lisztet a cukorral elkeverjük, beleszórjuk a hideg tejbe, csomómentesre dolgozzuk és feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a vaníliacukrot és a kókuszreszeléket. Folyamatosan kevergetjük, majd a kapott sűrű kását kihűtjük, megkenjük vele a kihűlt kakaós tésztát. Ezt fedjük le a világos tésztalappal.
  4. A tetejét csokiöntettel díszítjük: a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, levesszük a gőzfürdőből, hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem oldódik.
  5. Megvárjuk, míg a csokikrém megköt, felszeleteljük, tálaljuk.