TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Kétszínű párolt bukta, nagyim receptje alapján.
Kétszínű párolt bukta, nagyim receptje alapján.
Kétszínű párolt bukta, nagyim receptje alapján.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nálunk klasszikus, mások alig ismerik. Remélem, sikerül minél több emberrel megismertetnem ezt a finomságot. Kelt gombócként is ismerik. Szerző: Renata H.

TopPetra TopPetra    ·   25.2.2024

Kétszínű párolt bukta, nagyim receptje alapján.

Nálunk klasszikus, mások alig ismerik. Remélem, sikerül minél több emberrel megismertetnem ezt a finomságot. Kelt gombócként is ismerik. Szerző: Renata H.

95 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
550 g
rétesliszt
1 kocka
élesztő
400 ml
tej
2 evőkanál
kakaó
ízlés szerint
cukor
ízlés szerint
vaj
ízlés szerint
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
95 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Két tálat készítünk elő.
  2. Az egyik tálba 400 g lisztet szórunk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (2/3 kocka élesztő egy kanál cukorral és kevés tejjel elkeverve). A tej mennyisége összesen 240 ml ennél a tésztánál. A hozzávalókat hó alaposan elkeverjük.
  3. A másik tálba kerül 150 g liszt, a kakaó, egy kanál cukor, a maradék tejben felfuttatott élesztő. Tésztává dolgozzuk.
  4. A két tésztát kb. egy órát kelesztjük. A világos tésztára tesszük a kakaós tésztát, majd kézzel eggyé dolgozzuk. Így kapjuk meg a kétszínű tésztát
  5. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezeket ízlés szerint töltjük (pl. Nutella, lekvár, gyümölcs...). Gőzben 30 perc alatt készre pároljuk. Miután kész, cukorral meghintjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, esetleg még kakaóval is megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása