Kétszínű piskótatekercs kókuszreszelékkel
A kétszínű piskótatekercs kókuszreszelékkel akkor került az asztalra, amikor barátnőim bejelentették, hogy délután érkeznek, és meg akartam őket lepni egy kis édességgel. Gondolkodtam, és rájöttem, hogy a piskótatésztával nem lőhetek mellé. Hogy egy kis csavart vigyek bele, a tésztába kakaót tettem. A krémet két felé osztottam, az egyiket vajjal és vaníliacukorral, a másikat pedig kakaóval és porcukorral kevertem krémessé. Ezeket felváltva felvittem a tésztára, felcsavartam, a tetejét pedig maradék krémmel és kókuszreszelékkel díszítettem. Nagyon jóra sikerült, a puha piskóta és a két krém fantasztikusan összeillik.
Hozzávalók
Tészta:6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
6 dbtojás sárgája
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálkakaó
Töltelék:300 mltej
3 ev. kanálrétesliszt
1 csomagvaníliacukor
250 g vaj(2x125 g)
2 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálporcukor
Szükséges még:kókuszreszelék
Elkészítés menete
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
- A töltelékhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük és feltesszük főni. Addig fűzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kihűtjük és két részre osztjuk.
- Az egyik felébe beledolgozunk 125 g vajat és a vaníliacukrot. Én botmixert használtam és krémes állagúra dolgoztam.
- A másik feléhez hozzáadjuk a maradék 125 g vajat, a kakaót és a porcukrot, szintén krémes állagúra dolgozzuk.
- A tésztát megkenjük a világos krémmel, erre kerül a kakaós krém, végül az egészet felcsavarjuk. Én félretettem egy kevés világos krémet, és azzal kentem be kívülről a roládot. A tetejét kókuszreszelékkel, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük.