Kétszínű sajttorta

Recept Kétszínű sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttorta népszerű édesség. Nem csoda, hogy számos verziója ismert, mindenki megtalálja a maga kedvencét. Én örömmel készítem ezt a kétszínű sajttortát is.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kekszes alap

200 gvajas keksz
100 gvaj

Töltelék

500 glágy túró
200 gnatúr krémsajt
200 gtejföl
2 dbtojás
2 ev. kanálbúzafinomliszt
60 gporcukor
10 gvaníliacukor
Vaníliaaroma
50 gétcsoki
50 gNutella
5 gkakaó

Öntet

100 gfehér csokoládé
25 gétcsokoládé
40 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük, a puha vajjal alaposan eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, lenyomkodjuk. Ügyeljünk arra, hogy a massza az oldalára is kerüljön, pár centi magasan. 180 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A túrót, krémsajtot, tejfölt kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást és a porcukrot. Két részre osztjuk.
  3. Az egyikbe beledolgozzuk a vaníliacukrot és vaníliaaromát, a másikba az olvasztott csokit, a Nutellát és a kakaót.
  4. Az elősütött alapra felváltva rátesszük a világos és sötét tölteléket.
  5. 155 fokos sütőbe visszatesszük, 55 percig sütjük. A sütő aljára egy pohár vizet teszünk. Miután megsült, a sütő ajtaját félig lenyitjuk, fél órát pihentetjük a sütit.
  6. Az öntethez a csokit a tejszínbe törtjük és addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Pár percig hűtjük, majd amikor már nem forró, ráöntjük a sajttorta tetejére. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás