Kétszínű tejszínes-krémes torta

Hozzáadta: TopPetra, 2.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Aki szereti a natúr krémsajtot, az biztosan odalesz ezért a finomságért! Nem is csodálom, mert lágy, krémes, puha, megvan benne minden, ami egy finom édes tortához kell! Az alapja gyakorlatilag piskóta, amire csak rá kell kanalazni a krémet. Hogy még látványosabb legyen, a mascarpone és habtejszín alapú krémet két részre szedtem és az egyik felét még kakaóval is feldobtam. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
120 gkristálycukor
1/2 csomagsütőpor
120 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
250 mltej
200 gkristálycukor
4 dbtojássárga
3 ev. kanálrum
500 gmascarpone
500 ghabtejszín
2 ev. kanálkakaó
20 gzselatinpor
- A tojást a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük és 180 fokon készre sütjük – kb. 15-20 perc, érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta teljesen megsült-e. Mikor elkészült, kivesszük a sütőből és a formával együtt kihűtjük.
- Amíg a finom tésztánk hűl, hozzálátunk a krémhez. Először a zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A tejet, cukrot és tojássárgát edénybe tesszük, elkeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni. Az előkészített zselatint szintén hozzáadjuk, elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel!
- A mascarponet a rummal elkeverjük, beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt, majd kis adagokban belekeverjük a zselatinos keveréket (még meleg, de már nem forró). Jó alaposan eldolgozzuk.
- A krémet két részre szedjük. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót.
- A kihűlt süteményalapot elkezdjük megkenni a kétféle krémmel (a tészta még mindig a formában van). Ezt mindenki maga dönti el, hogy is csinálja, én a közepére kezdtem el csorgatni kis adagokban a világos és a barna krémet, felváltva, egészen addig, míg a krém el nem fogyott.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Famózní tvarohový ZEBRA dort.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS