TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Kétszínű tejszínes-krémes torta
Kétszínű tejszínes-krémes torta
Recept Kétszínű tejszínes-krémes torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a natúr krémsajtot, az biztosan odalesz ezért a finomságért! Nem is csodálom, mert lágy, krémes, puha, megvan benne minden, ami egy finom édes tortához kell! Az alapja gyakorlatilag piskóta, amire csak rá kell kanalazni a krémet. Hogy még látványosabb legyen, a mascarpone és habtejszín alapú krémet két részre szedtem és az egyik felét még kakaóval is feldobtam. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   2.1.2020

Kétszínű tejszínes-krémes torta

Aki szereti a natúr krémsajtot, az biztosan odalesz ezért a finomságért! Nem is csodálom, mert lágy, krémes, puha, megvan benne minden, ami egy finom édes tortához kell! Az alapja gyakorlatilag piskóta, amire csak rá kell kanalazni a krémet. Hogy még látványosabb legyen, a mascarpone és habtejszín alapú krémet két részre szedtem és az egyik felét még kakaóval is feldobtam. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
1/2 csomag
sütőpor
120 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó

Krém:

250 ml
tej
200 g
kristálycukor
4 db
tojássárga
3 ev. kanál
rum
500 g
mascarpone
500 g
habtejszín
2 ev. kanál
kakaó
20 g
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük és 180 fokon készre sütjük – kb. 15-20 perc, érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a tészta teljesen megsült-e. Mikor elkészült, kivesszük a sütőből és a formával együtt kihűtjük.
  2. Amíg a finom tésztánk hűl, hozzálátunk a krémhez. Először a zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A tejet, cukrot és tojássárgát edénybe tesszük, elkeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni. Az előkészített zselatint szintén hozzáadjuk, elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel!
  3. A mascarponet a rummal elkeverjük, beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt, majd kis adagokban belekeverjük a zselatinos keveréket (még meleg, de már nem forró). Jó alaposan eldolgozzuk.
  4. A krémet két részre szedjük. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót.
  5. A kihűlt süteményalapot elkezdjük megkenni a kétféle krémmel (a tészta még mindig a formában van). Ezt mindenki maga dönti el, hogy is csinálja, én a közepére kezdtem el csorgatni kis adagokban a világos és a barna krémet, felváltva, egészen addig, míg a krém el nem fogyott.
  6. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, ezután eltávolítjuk a formát és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása