Kétszínű tekercs

Recept Kétszínű tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis vendégváró sütemény ez a kétszínű tekercs. Nincs benne semmi különleges, mégis rendkívül finom: a tésztája lágy, csokis (a főzés nélküli csodapuding egyik nagy kedvencem), a krém tejfölös, egy csomag nehezen beszerzett kókuszos pudingporral feldobva. Az öntet szinte klasszikus: magas kakaótartalommal rendelkező csokoládé és habtejszín házasítása. A végeredmény fantasztikus! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbnagy tojás
6 púpos ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
1 csomagDr.Oetker pudingpor főzés nélkül

Krém:

400 gtejföl (18%)
150 mlhideg tej
1 csomagkókuszos pudingor (Dr. Oetker)

Öntet:

100 g52% kakaótartalommal rendelkező csokoládé
100 ghabtejszín (30% vagy több)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyenként beledolgozzuk a tojássárgát, ezután az olajat és a pudingport.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 42x32 cm-es tepsibe öntjük, 200 fokon 20 percig sütjük. Kihűtjük, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, közen a sütőpapírt eltávolítjuk.
  3. A tekercset az öntettel meglocsoljuk, hűtőszekrénybe tesszük, majd miután már kellően sokat pihent (pár óra), felszeleteljük és tálaljuk.
  4. Krém: a hozzávalókat kézi robotgéppel jó alaposan eldolgozzuk.
  5. Öntet: a tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és addig keverjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel locsoljuk meg a tekercset.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás