TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Kétszínű tésztacsúcsok dióval
Kétszínű tésztacsúcsok dióval
Recept Kétszínű tésztacsúcsok dióval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.11.2020

Kétszínű tésztacsúcsok dióval

Ha hiszitek, ha nem, ezekhez a kétszínű csúcsokhoz ciromfacsart használtam. A formázáshoz ezt használtam, csupán fóliával béleltem ki a facsaró rész belsejét. Ebbe töltöttem bele a világos és kakaós tésztát. Rászórtam az aprított diót, egy kevés tésztával lefedtem, kiszedtem, végül pedig készre sütöttem. A tetejére már csak egy kevés porcukor került. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
vaj
100 g
porcukor
1 db
tojás
480 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
burgonyakeményítő
1 ev. kanál
kakaó
Dió töltéshez
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A dió, porcukor és kakaó kivételéve a hozzávalókat tálba tesszük, tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk, majd az egyikhez hozzáadunk egy evőkanál kakaót. Összegyúrjuk, így megkapjuk a világos és a kakaós tésztát is.
  2. Előkészítjük a citromfacsarót, fejjel legelé fordítjuk. Háztartási fóliával kibéleljük, így majd könnyebben tudjuk a kapott kis formákat kivenni. A világos és kakaós tésztából is kiszaggatunk egy-egy darabot, ezekből kis golyókat formázunk.
  3. A kis golyókat beletesszük a fóliával kibélelt formába. A tetejére rászórjuk az aprított diót, majd a diót kevés kiszaggatott tésztával lefedjük. A fólia segítségével kivesszük a megformázott kis tésztakupacot.
  4. A kis csúcsokat sütőpapírral kibélelt tepsire tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Sütés közben figyeljük, nehogy túlsüssük!
  5. Miután megsült, porcukorral megkintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása