TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kétszínű, tökéletes kalács fotókkal, bevált recept alapján.
Kétszínű, tökéletes kalács fotókkal, bevált recept alapján.
Kétszínű, tökéletes kalács fotókkal, bevált recept alapján.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2024

Kétszínű, tökéletes kalács fotókkal, bevált recept alapján.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon tetszik a világos és kakaós tészta házasítása. Ezt a módszert kalácsoknál is egyszerűen lehet alkalmazni. Remélem, nektek is tetszeni fog! Szerző: Renata H.

95 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Egyik tészta:

1/2 kocka
élesztő
kevés
tej
kevés
kristálycukor
300 g
búzafinomliszt
szükség szerint
langyos víz

Másik tészta:

1/2 kocka
élesztő
kevés
tej
kevés
kristálycukor
150 g
búzafinomliszt
3 evőkanál
kakaó
2 evőkanál
kristálycukor
szükség szerint
langyos víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt mindkét tészta esetén felfuttatjuk: levés langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, majd pihentetjük.
  2. Két tálban dolgozunk. Az egyikbe és a másikba is beletesszük a tészták hozzávalóit és a felfuttatott élesztőt, eldolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük. A tészta kelesztés előtt akkor jó, ha könnyen formázható, nem ragad.
  3. A világos tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A kakaós tésztát is kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  5. A kakaós tésztát a világos tésztára tesszük, nyújtófával párszor átmegyünk rajta. A kapott tészta ¾ részét tekercsre csavarjuk, a maradék tésztát pedig 1 cm vastag csíkokra vágjuk, egymásba csavarjuk (mint a spirált). Ezután ezzel együtt befejezzük a felcsavarást.
  6. Kivajazott kenyérformába tesszük, majd 10-15 percig pihentetjük.
  7. Sütés előtt felvert tojássárgával megkenjük. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása