„Kétszínű” túrós-kókuszos FITNESZ golyók cukor, liszt és tojás nélkül

A „Kétszínű” túrós-kókuszos FITNESZ golyók cukor, liszt és tojás nélkül elkészítésw 10 percnél többet nem vesz igénybe. Mivel nincs benne liszt és tojás, így bátran fogyasztható. A kókusz, túró, joghurt és egészséges magvak egyvelege képezi a finom előétel alapját. Desszertként is megállja a helyét.

Hozzáadta:, 2.10.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Édesek
Előkészítési idő:
Recept „Kétszínű” túrós-kókuszos FITNESZ golyók cukor, liszt és tojás nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gtúró
330 gnatúr joghurt
200 gkókuszreszelék
4 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálszezámmag
2 ev. kanálchiamag
méz/egyéb édesítő

Elkészítés menete

  1. A túrót a joghurt felével egy tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszt (egy fél csészényit félreteszünk a kakaós keverékhez), a mézet vagy egyéb édesítőt (pl. juharszirup), a szezámmagot és chiamagot, majd az egészet alaposan elkeverjük (a keverékhez bátran adható szárított gyümölcs, mogyoró, de akár minőségi étcsokoládé is).
  2. A masszát két részre szedjük: az 1/3 részből tenyérnyi golyókat formázunk és félretesszük. A nagyobb részhez hozzáadjuk a kakaót, a joghurt másik felét és a fél csészényi kókuszt. A massza akkor jó, ha tenyérrel jól formázható. Ha nem ilyen, akkor kókuszreszelékkel sűrítjük (ez a joghurt sűrűségétől is függ). Ha a massza elkészült, ebbe csomagoljuk bele az elkészült golyókat.
  3. A golyókat hűtőbe tesszük, és miután megdermedtek, a felét meghempergetjük kókuszreszelékben. Jó étvágyat!