TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kétszínű túrós szelet
Kétszínű túrós szelet
Recept Kétszínű túrós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2018

Kétszínű túrós szelet

A kétszínű túrós szelet igazi sütikülönlegesség! Az egyszerűen elkészíthető kakaós és világos tészták váltakozása, megtöltve a pompás túrós töltelékkel, megbolondítva egy réteg ribizlilekvárral mindenkit levesz a lábáról! A tetejét boltban vásárolt csokiöntettel díszítettem, de legközelebb, ha lesz időm, magam készítem el. A tésztával könnyű dolgozni, a túrós töltelék gyorsan elkészül, a sütemény összeállítása pedig gyerekjáték. Szerző: Simona

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kakaós tészta:

300 g
finomliszt
160 g
porcukor
170 g
vaj
3 ev. kanál
holland kakaó
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
tejföl

Világos tészta:

150 g
finomliszt
80 g
porcukor
80 g
vaj
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
tejföl

Túrós töltelék:

750 g
lágy túró
3 db
tojás
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
citrom héja reszelve
porcukor

Szükségünk lesz még:

ribizlilekvár kenéshez

Öntet:

bolti fehér csokoládés öntet
bolti csokoládés öntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kakaós tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a porcukrot, vajat, kakaós és tejfölt, majd alaposan eldolgozzuk.
  2. A világos tésztát is hasonlóan készítjük el: az átszitált liszthez alaposan eldolgozzuk a többi hozzávalóval.
  3. A világos tésztát 30x40 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk, ebbe tesszük bele a kinyújtott tésztát, amit ribizlilekvárral megkenjünk.
  4. A kakaós tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és rátesszük a lekvárral megkent világos tésztára. Erre kenjük rá a túrós tölteléket, majd lefedjük a másik lap kinyújtott kakaós tésztával. Villával sűrűn megbökdössük, az így előkészített alapot 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  5. Túrós töltelék: a túrót ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, vaníliacukorral, pudingporral, tojással és reszelt citromhéjjal eldolgozzuk.
  6. Miután a sütemény megsült, a tetejét kedvünk szerint díszíthetjük. A csokiöntet tökéletes választás! Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása