Kétszínű túrós szelet

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
A kétszínű túrós szelet igazi sütikülönlegesség! Az egyszerűen elkészíthető kakaós és világos tészták váltakozása, megtöltve a pompás túrós töltelékkel, megbolondítva egy réteg ribizlilekvárral mindenkit levesz a lábáról! A tetejét boltban vásárolt csokiöntettel díszítettem, de legközelebb, ha lesz időm, magam készítem el. A tésztával könnyű dolgozni, a túrós töltelék gyorsan elkészül, a sütemény összeállítása pedig gyerekjáték. Szerző: Simona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Kakaós tészta:
300 gfinomliszt
160 gporcukor
170 gvaj
3 ev. kanálholland kakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanáltejföl
Világos tészta:
150 gfinomliszt
80 gporcukor
80 gvaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanáltejföl
Túrós töltelék:
750 glágy túró
3 dbtojás
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
citrom héja reszelve
porcukor
Szükségünk lesz még:
ribizlilekvár kenéshez
Öntet:
bolti fehér csokoládés öntet
bolti csokoládés öntet
- Kakaós tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a porcukrot, vajat, kakaós és tejfölt, majd alaposan eldolgozzuk.
- A világos tésztát is hasonlóan készítjük el: az átszitált liszthez alaposan eldolgozzuk a többi hozzávalóval.
- A világos tésztát 30x40 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk, ebbe tesszük bele a kinyújtott tésztát, amit ribizlilekvárral megkenjünk.
- A kakaós tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és rátesszük a lekvárral megkent világos tésztára. Erre kenjük rá a túrós tölteléket, majd lefedjük a másik lap kinyújtott kakaós tésztával. Villával sűrűn megbökdössük, az így előkészített alapot 180 fokon 25-30 percig sütjük.
- Túrós töltelék: a túrót ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, vaníliacukorral, pudingporral, tojással és reszelt citromhéjjal eldolgozzuk.
- Miután a sütemény megsült, a tetejét kedvünk szerint díszíthetjük. A csokiöntet tökéletes választás! Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS