Kevert cseresznyés szelet

Itt a nyár, itt vannak a cseresznyés finomságok! A kevert szelet az egyik legegyszerűbb és szerintem legfinomabb is, főleg akkor, ha az ilyen csodálatos cseresznyével a tetején készül. Én a cseresznyét előtte előkészítem, nemcsak megmosom, hanem ki is magozom, de anyukám pl. cseresznyebefőttel készíti, magjával együtt.

Hozzáadta:, 13.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kevert cseresznyés szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz: (1 bögre = 200 ml)
5 dbtojás
1,5 bögrekristálycukor
1 bögrenatúr joghurt vagy tejföl
1 bögreolaj
2 bögrerétesliszt
½ csomagsütőpor
500 gcseresznye
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd hozzáadjuk a cukrot és fényes habbá dolgozzuk. A habhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, mindegyik után alaposan elkeverjük.
  2. Ezután kerül bele a joghurt, az olaj és a sütőporral elkevert rétesliszt.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, elegyengetjük. A tetejét cseresznyével megszórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
  5. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!