TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Kevert szelet áfonyával
Kevert szelet áfonyával
Recept Kevert szelet áfonyával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szerencsére a fagyasztóban volt áfonya. Frissel is készíthető, de az inkább szezonban. A tésztába nem kell élesztő. A hozzávalókat csat elkeverjük, rászórjuk az áfonyát és készre sütjük. Szerző: Simona

TopPetra TopPetra    ·   22.9.2022

Kevert szelet áfonyával

Szerencsére a fagyasztóban volt áfonya. Frissel is készíthető, de az inkább szezonban. A tésztába nem kell élesztő. A hozzávalókat csat elkeverjük, rászórjuk az áfonyát és készre sütjük. Szerző: Simona

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
rétesliszt
150 g
porcukor
100 g
vaj
125 ml
tej
3 db
tojás
1 csomag
sütőpor
Áfonya vagy más gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat a cukorral és tojássárgával habosra verjük.
  2. Beledolgozzuk a lisztet, sütőport, tejet. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk.
  3. Kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, a tetejére rászórjuk az áfonyát.
  4. Vajból és lisztből morzsát készíthetünk, ezt is rászórhatjuk. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása