Kevert szelet, ahogy mamám készíti

Recept Kevert szelet, ahogy mamám készíti

Hozzáadta: TopPetra, 29.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű kevert szelet pár hozzávalóból. Mamám mindig ezzel várt minket. A tészta tökéletes volt, a feltét szokott idénytől függetlenük változni. A fekete és vörös ribizli egyvelege a kedvencem, javaslom, ezzel próbáljátok ki.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
1/2 bögreolaj
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Gyümölcs:

300 gfeketeribizli
300 gribizli (piros)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, alaposan kikeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és vaníliacukorral, hozzáadjuk a tojássárgás hozzávalókhoz, eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készült habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tészta tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  5. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás