Kevert szelet, ahogy mamám készíti
Egyszerű kevert szelet pár hozzávalóból. Mamám mindig ezzel várt minket. A tészta tökéletes volt, a feltét szokott idénytől függetlenük változni. A fekete és vörös ribizli egyvelege a kedvencem, javaslom, ezzel próbáljátok ki.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.5.2022
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
1/2 bögreolaj
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Gyümölcs:
300 gfeketeribizli
300 gribizli (piros)
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, alaposan kikeverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és vaníliacukorral, hozzáadjuk a tojássárgás hozzávalókhoz, eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készült habot is óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tészta tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
- 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Babiččina hrníčková bublanina.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Babičkina hrnčeková bublanina.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto sypane z przepisu od babci.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Obstkuchen aus Omas Küche - ein Tassenrezept an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS