TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Kevert szelet, ahogy mamám készíti
Kevert szelet, ahogy mamám készíti
Recept Kevert szelet, ahogy mamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű kevert szelet pár hozzávalóból. Mamám mindig ezzel várt minket. A tészta tökéletes volt, a feltét szokott idénytől függetlenük változni. A fekete és vörös ribizli egyvelege a kedvencem, javaslom, ezzel próbáljátok ki.

TopPetra TopPetra    ·   29.5.2022

Kevert szelet, ahogy mamám készíti

Egyszerű kevert szelet pár hozzávalóból. Mamám mindig ezzel várt minket. A tészta tökéletes volt, a feltét szokott idénytől függetlenük változni. A fekete és vörös ribizli egyvelege a kedvencem, javaslom, ezzel próbáljátok ki.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
rétesliszt
1 bögre
kristálycukor
1 bögre
tej
1/2 bögre
olaj
2 db
tojás
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor

Gyümölcs:

300 g
feketeribizli
300 g
ribizli (piros)
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, alaposan kikeverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és vaníliacukorral, hozzáadjuk a tojássárgás hozzávalókhoz, eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készült habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük. A tészta tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
  5. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása