Kevert szelet eperrel

Hmmm, a jó kis eper! Kilószámra tudnám enni, reggeltől estig! De azért a süteményekben sem vetem meg! Szerintem az egyik legegyszerűbb megoldás a kevert szelet, lágy kevert tésztából, a tetején jó sok eperrel. Én a nagyobb epret feldarabolom és úgy szórom a tésztára. A megsült finomság tetejét porcukorral elkevert vaníliacukorral szórom meg. Szerző: jaja

Hozzáadta:, 11.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kevert szelet eperrel

Hozzávalók

280 gnatúr krémsajt
200 gkristálycukor
230 gbúzafinomliszt
120 gvaj
2 dbtojás
60 mltej
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
eper vagy más gyümölcs

Elkészítés menete

  1. A puha vajat a krémsajttal cukorral és vaníliacukorral alaposan eldolgozzuk – kézi robotgépet használtam. Egyenként hozzáadjuk a tojást, minden tojás után jó alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele a tej, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Elegyengetjük, a tetejére kerül a gyümölcs.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a tetejét porcukor és vaníliacukor keverékévem megszórjuk. Jó étvágyat!