Kevert szelet eperrel

Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Hmmm, a jó kis eper! Kilószámra tudnám enni, reggeltől estig! De azért a süteményekben sem vetem meg! Szerintem az egyik legegyszerűbb megoldás a kevert szelet, lágy kevert tésztából, a tetején jó sok eperrel. Én a nagyobb epret feldarabolom és úgy szórom a tésztára. A megsült finomság tetejét porcukorral elkevert vaníliacukorral szórom meg. Szerző: jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Kevert sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
280 gnatúr krémsajt
200 gkristálycukor
230 gbúzafinomliszt
120 gvaj
2 dbtojás
60 mltej
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
eper vagy más gyümölcs
- A puha vajat a krémsajttal cukorral és vaníliacukorral alaposan eldolgozzuk – kézi robotgépet használtam. Egyenként hozzáadjuk a tojást, minden tojás után jó alaposan elkeverjük. Ezután kerül bele a tej, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert és átszitált lisztet.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Elegyengetjük, a tetejére kerül a gyümölcs.
- 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
- Miután megsült, a tetejét porcukor és vaníliacukor keverékévem megszórjuk. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rychlý ovocný koláček ze smetanového sýra.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS