TopReceptek.hu Saláták Zöldségsaláták Kevert zöldségsaláta tejföllel
Kevert zöldségsaláta tejföllel
Recept Kevert zöldségsaláta tejföllel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.3.2022

Kevert zöldségsaláta tejföllel

Könnyű fogás, ami köretnek vagy akár fő fogásnak is megállja a helyét. Ideális diétába, ilyenkor a tejfölt érdemes joghurtra cserélni.

Alapanyagok
2 db
paradicsom
1 db
uborka
1 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chilli paprka
50 g
csicseriborsó (konzerv)
50 g
kukorica (konzerv)
1 db
jégsaláta
2 evőkanál
olívaolaj
2 evőkanál
tejföl
1/2 evőkanál
mustár
2 evőkanál
ecet (10%)
Só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A paradicsomot, uborkát, hagymát kockára vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépjük. Elkeverjük az aprított zöldségekkel Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és csicseriborsót, a felkarikázott chillit, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát. Az olívaolajat csipet sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és ecetet, elkeverjük, majd ezzel az öntettel öntjük nyakon a salátát.
  2. Alaposan elkeverjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ha diétába szeretnénk illeszteni, akkor a tejfölt natúr joghurtra cserélhetjük.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása