Kevert zöldségsaláta tejföllel

Recept Kevert zöldségsaláta tejföllel

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Saláták, Zöldségsaláták

KÜLDÖTT KÉPEK

Könnyű fogás, ami köretnek vagy akár fő fogásnak is megállja a helyét. Ideális diétába, ilyenkor a tejfölt érdemes joghurtra cserélni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2022

Kategória: Saláták, Zöldségsaláták

ALAPANYAGOK

2 dbparadicsom
1 dbuborka
1 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
1 dbchilli paprka
50 gcsicseriborsó (konzerv)
50 gkukorica (konzerv)
1 dbjégsaláta
2 evőkanálolívaolaj
2 evőkanáltejföl
1/2 evőkanálmustár
2 evőkanálecet (10%)
Só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A paradicsomot, uborkát, hagymát kockára vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépjük. Elkeverjük az aprított zöldségekkel Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és csicseriborsót, a felkarikázott chillit, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát. Az olívaolajat csipet sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és ecetet, elkeverjük, majd ezzel az öntettel öntjük nyakon a salátát.
  2. Alaposan elkeverjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ha diétába szeretnénk illeszteni, akkor a tejfölt natúr joghurtra cserélhetjük.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás