TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kiadós csirkehúsleves
Kiadós csirkehúsleves
Recept Kiadós csirkehúsleves
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.2.2021

Kiadós csirkehúsleves

Nincs is jobb a házi levesnél! A csirkehúsleves pedig az egyik legfinomabb és legjobb leves! Házi csirkéből, friss gyökérzöldségből, jó sok hússal és csonttal – ez az igazi. Az aranyló, ízes leves szinte gyógyszer, főleg házi cérnametélttel! Persze a bolti is tökéletesen megteszi. A fontos az, hogy a levest kis lángon főzzük, és szűrjük át tálalás előtt. Szerző: HeMiShEk

20 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db sárgarépa
ízlés szerint fehérrépa
2 db szárzeller szár
1 db póréhagyma
1 db vöröshagyma
1 db babérlevél
5 szem szegfűbors
10 szem feketebors
Ízlés szerint só, víz
1 db csibefarhát
4-5 db csirkeszárny
Ízlés szerint csontos csirkehús
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csontokat és csontos húst edénybe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket: babérlevél, szegfűbors, feketebors. Vízzel felöntjük és nagy lángon elkezdjük főzni. A sárgarépát megtisztítjuk, a póréhagymát kb. 6 cm hosszú darabokra vágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, a zellerszárat is három darabra vágjuk.
  2. A zöldségeket hozzáadjuk a csontos húshoz. Amint azt látjuk, hogy kezd forrni, a lángot kisebb fokozatra vesszük és pár percig hagyjuk, hogy főjön. Ekkor ízlés szerint sózzuk.
  3. Főzés közben a habot mindig merőkanállal eltávolítjuk. A levest az első forrástól kezdve kb. 1-1-5 órán keresztül főzzük. A kész levest leszűrjük, a kívánt zöldséget és csontos húst is visszatesszük a levesbe (mi így szoktuk, esetleg a sárgarépát kisebb szeletekre vágjuk).
  4. Ízlés szerint cérnametéltet főzhetünk a levesbe. Tálaljuk, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása