Kiadós tavaszi saláta tésztával, zöldséggel, csirkével, sajttal

A salátákkal mindig az a bajom, hogy nem tudok velük jól lakni. És akkor jön egy csodálatos recept, egy frissítő, laktató saláta, amivel már nincs ilyen típusú probléma. Ez a tavaszi saláta rengeteg zöldséggel készül, de hogy még laktatóbb legyen, főtt tészta, csirkehús és szalonna is kerül bele, nem beszélve a gorgonzola sajtról, amitől még finomabb, még pikánsabb.

Hozzáadta:, 21.2.2020
Kategória: Főételek, Saláták
Előkészítési idő:
Recept Kiadós tavaszi saláta tésztával, zöldséggel, csirkével, sajttal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 bögreDitalini tészta (durum)
1 bögrekockára vágott szalonna
3 bögrecsíkokra vágott jégsaláta
3 bögrecsíkokra vágott kínai kel
2 dbparadicsom
1 bögreaprított újhagyma
1 bögremorzsolt gorgonzola
2 bögreaprított csirkehús
Öntet:
1/4 bögrebalzsamecet
2 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanáloregánó
1/4 kv. kanál
1/4 kv. kanálbors
Kevés olaj

Elkészítés menete

  1. A tésztát sós vízben „al dente” állagúra főzzük. Leszűrjük, olajjal meglocsoljuk, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a szalonnát és a zöldségeket.
  3. Rámorzsoljuk a gorgonzola sajtot, rászórjuk az aprított, sült, fűszeres csirkehúst és meglocsoljuk az öntettel.
  4. Az öntethez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, akár robotgépben, vagy kézi robotgéppel.%1

Forrás: The girl who ate everything