Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni

A maradék, kiszáradt kiflit sok mindenhez fel lehet használni a konyhában. Erre tökéletes példa a kifliből készült sonkás-sajtos tócsni. A száraz kifli már adott volt, a hűtőben pedig további hozzávalókat találtam: sonkát, camembert sajtot, póréhagymát, a fűszerek a tojással és a tejjel együtt pedig szerencsére mindig megtalálható a konyhában. A hozzávalókat felkockáztam, a sajtot lereszeltem, jól összekevertem, fűszereztem és megsütöttem. Fantasztikus lett!

Hozzáadta:, 1.6.2017
Kategória: Köretek, Főételek
Recept Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni

Hozzávalók

Hozzávalók:
4 dbkifli (lehet öregebb)
3 dbtojás
150 mltej
150 gfüstölt sonka
1 dbpóréhagyma
1 dbcamembert
ízlés szerint só, bors
majoránna
fokhagyma
snidling

Elkészítés menete

  1. Az öregebb kifliket kisebb kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tojással elkevert tejjel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majoránnával és fokhagymával tovább fűszerezzük. Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, a lereszelt camembert sajtot, az apróra kockázott sonkát, végül az apróra vágott snidlinget. Jó alaposan elkeverjük és pár percig pihentetjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A masszából egy kanálnyi adagot teszünk a serpenyőbe, majd a kanál segítségével korongokat formázunk. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, és az olaj forró legyen. A tócsnik mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  3. Miután a tócsnik megsültek, a felesleges zsiradékot leitatjuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Zöldséggel tálaljuk.