TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni
Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni
Recept Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A maradék, kiszáradt kiflit sok mindenhez fel lehet használni a konyhában. Erre tökéletes példa a kifliből készült sonkás-sajtos tócsni. A száraz kifli már adott volt, a hűtőben pedig további hozzávalókat találtam: sonkát, camembert sajtot, póréhagymát, a fűszerek a tojással és a tejjel együtt pedig szerencsére mindig megtalálható a konyhában. A hozzávalókat felkockáztam, a sajtot lereszeltem, jól összekevertem, fűszereztem és megsütöttem. Fantasztikus lett!

Alexa96    ·   1.6.2017

Kifliből készült sonkás-sajtos tócsni

A maradék, kiszáradt kiflit sok mindenhez fel lehet használni a konyhában. Erre tökéletes példa a kifliből készült sonkás-sajtos tócsni. A száraz kifli már adott volt, a hűtőben pedig további hozzávalókat találtam: sonkát, camembert sajtot, póréhagymát, a fűszerek a tojással és a tejjel együtt pedig szerencsére mindig megtalálható a konyhában. A hozzávalókat felkockáztam, a sajtot lereszeltem, jól összekevertem, fűszereztem és megsütöttem. Fantasztikus lett!

Alapanyagok

Hozzávalók:

4 db
kifli (lehet öregebb)
3 db
tojás
150 ml
tej
150 g
füstölt sonka
1 db
póréhagyma
1 db
camembert
ízlés szerint só, bors
majoránna
fokhagyma
snidling
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az öregebb kifliket kisebb kockákra vágjuk és meglocsoljuk a tojással elkevert tejjel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majoránnával és fokhagymával tovább fűszerezzük. Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, a lereszelt camembert sajtot, az apróra kockázott sonkát, végül az apróra vágott snidlinget. Jó alaposan elkeverjük és pár percig pihentetjük.
  2. A masszából egy kanálnyi adagot teszünk a serpenyőbe, majd a kanál segítségével korongokat formázunk. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, és az olaj forró legyen. A tócsnik mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  3. Miután a tócsnik megsültek, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  4. Zöldséggel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása