TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kijevi krémes szelet
Kijevi krémes szelet
Recept Kijevi krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2022

Kijevi krémes szelet

Mogyoróval töltött krémes szeletről van szó. Nagyon szeretem a tojásos tésztákat, ebben a süteményben pedig szerencsére van. Szerző: Izabela

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
150 g
porcukor
200 g
vaj
4 db
tojássárga
3-4 evőkanál
tejföl

Krém:

700 ml
tej
2 csomag
tejszínes pudingpor
2 evőkanál
búzadara
1 csomag
vaníliapuding
250 g
vaj
250 g
porcukor
1 evőkanál
konyak

Kell még:

250 g
dió
lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, vajat, tejfölt, tojások sárgáját. Sima állagú tésztává dolgozzuk, 3 részre osztjuk, mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (27x37 cm).
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Kanalanként beledolgozzuk a porcukrot, 3 részre osztjuk. A diót apróra vágjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. A kinyújtott tésztákat megkenjük a tojáshabbal, dióval megszórjuk. Sütőpapírral kibélelt, tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A pudingport a darával és vaníliacukorral csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot. Végül a konyakot is belekeverjük. A krémet 3 részre osztjuk, hűtőbe tesszük.
  4. Az első tésztalapot tálcára vagy nagyobb alátétre tesszük, megkenjük, forró lekvárral megkenjük. Erre jön egy adag krém és a dió. Így tesszük rá a második tésztalapot is, lekvárral és krémmel megkenve, dióval megszórva. Lefedjük a harmadik tésztalappal, de ezt most nem kenjük meg a krémmel. A tetejére sütőpapírt teszünk és kb. 4 kg nehezéket helyezünk rá. Hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára. Másnap a nehezéket eltávolítjuk, lekvárral és krémmel megkenjük, dióval megszórjuk. A tetejét reszelt csokival díszíthetjük.
  5. A sütihez kiwilekvárt használtam, így még frissítőbb, még finomabb. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása