Kilimandzsáró torta
Kreatív torta, ami ajándéknak is tökéletes, sok-sok mandarinnal.
Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2022
Kategória: Mandarin, Gyümölcs szerint, Édes torták, Torták
ALAPANYAGOK
Alap:
5 dbtojás
180 gporcukor
100 grétesliszt
30 gkeményítő
30 gkakaó
50 gvaj
2 kávéskanálsütőpor
csipetsó
KRÉM:
500 glágy túró
2 csomagvaníliacukor
200 mlhabtejszín
80 gporcukor
7 dbzselatinlap
1 dbhabfixáló
2 dbmandarinkonzerv
- A lisztet, sütőport, keményítőt, kakaót elkeverjük. A tojássárgát, cukrot, vajat habosra verjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát 24 cm átmérőjű, kikent és liszttel beszórt tortaformába tesszük, készre sütjük.
- A zselatinlapot 10 percre vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, 100 ml forró vízbe tesszük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Kissé kihűtjük.
- A mandarint leszűrjük, a levét félre tesszük. A túrót a cukorral, vaníliacukorral kikeverjük. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A túróhoz adjuk a mandarin 2/3 részét, beleforgatjuk a tejszínhabot, majd az előkészített zselatint is beledolgozzuk. A krémet fóliával kibélelt, lekerekített formába kanalazzuk, 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztát hosszában félbe vágjuk. Az alsó réteg tésztát a mandarin levével meglocsoljuk, a felső tésztalapot pedig 16 cikkre vágjuk.
- A túrós, megkötött tölteléket rátesszük a mandarinnal meglocsolt tésztalapra. A cikkeket is meglocsoljuk a mandarin levével, majd nekitámasztjuk a túrós tölteléknek, óvatosan rányomjuk. Porcukorral megszórjuk, majd a közepére helyezzük a maradék 1/3 adag mandarint.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskanak
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dort Kilimandžáro.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Torta Kilimandžáro.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS