TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Kilimandzsáró torta
Kilimandzsáró torta
Recept Kilimandzsáró torta
TopPetra TopPetra    ·   16.5.2022

Kilimandzsáró torta

Kreatív torta, ami ajándéknak is tökéletes, sok-sok mandarinnal.

Alapanyagok

Alap:

5 db
tojás
180 g
porcukor
100 g
rétesliszt
30 g
keményítő
30 g
kakaó
50 g
vaj
2 kávéskanál
sütőpor
csipet

KRÉM:

500 g
lágy túró
2 csomag
vaníliacukor
200 ml
habtejszín
80 g
porcukor
7 db
zselatinlap
1 db
habfixáló
2 db
mandarinkonzerv
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, sütőport, keményítőt, kakaót elkeverjük. A tojássárgát, cukrot, vajat habosra verjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, ezt is beleforgatjuk. A tésztát 24 cm átmérőjű, kikent és liszttel beszórt tortaformába tesszük, készre sütjük.
  2. A zselatinlapot 10 percre vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, 100 ml forró vízbe tesszük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. Kissé kihűtjük.
  3. A mandarint leszűrjük, a levét félre tesszük. A túrót a cukorral, vaníliacukorral kikeverjük. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük. A túróhoz adjuk a mandarin 2/3 részét, beleforgatjuk a tejszínhabot, majd az előkészített zselatint is beledolgozzuk. A krémet fóliával kibélelt, lekerekített formába kanalazzuk, 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tésztát hosszában félbe vágjuk. Az alsó réteg tésztát a mandarin levével meglocsoljuk, a felső tésztalapot pedig 16 cikkre vágjuk.
  5. A túrós, megkötött tölteléket rátesszük a mandarinnal meglocsolt tésztalapra. A cikkeket is meglocsoljuk a mandarin levével, majd nekitámasztjuk a túrós tölteléknek, óvatosan rányomjuk. Porcukorral megszórjuk, majd a közepére helyezzük a maradék 1/3 adag mandarint.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskanak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása