Kinder Pingui tekercs

A gyerekek egyszerűen odavannak ezért a Kinder Pingui tekercsért! Szerintük még a boltinál és jobb, ami nekem a legnagyobb dicséret, amit kaphatok. A puha tésztára nemcsak finom lágy krém kerül, hanem egy adag finom gyümölccsel is gazdagítom. Ez többnyire málna vagy szeder. Arra odafigyelek, hogy a piskóta a lehető legvékonyabb legyen, ezért a legnagyobb tepsimet használom. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 19.3.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kinder Pingui tekercs

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanállangyos víz
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Krém:
250 mlhabtejszín
50 gporcukor
70 gmascarpone (vagy krémesre dolgozott túró)
ízlés szerint gyümölcs – málna, szeder…
Öntet:
100 gcsokoládé
100 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a kristálycukrot és egyenként a tojássárgát. Ezt követően hozzáadjuk a kakaót, utolsó lépésben pedig a sütőpapírral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Lehetőség szerint nagyobb tepsit használjunk, így a tészta is vékonyabb lesz, 10 perc alatt pedig tökéletesen megsül.
  3. Miután a tészta megsült, sütőpapírral együtt nedves kendőre tesszük, majd a sütőpapírral és kendővel együtt felcsavarjuk és kihűtjük.
  4. A töltelékhez a habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, majd krémesre dolgozzuk. A krémet rákenjük a tésztára, ízlés szerint gyümölccsel is megszórhatjuk. Ha ezzel is végeztünk, felcsavarjuk
  5. Kívülről csokiöntettel bevonjuk: a habtejszínt felmelegítjük, beleszórjuk az apróra tört csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik.