Kinder szelet - FOTÓKKAL

Ha valami igazán krémesre és különlegesre vágyunk, akkor a Kinder szelet egy jó megoldást nyújthat erre a problémára. Miután megsütöttem, szinte percek alatt eltűnt az egész tepsi tartalma. Ezt nem is csodálom. A süti alapját pirított dió és habkönnyű, tojásfehérjéből készült tészta alkotja, amit a finom pudingkrém (tejszínes és tejszínes-kakaós) tesz még ellenállhatatlanabbá. A tetejére még egy réteg tejszínhab kerül, végül a tetejét kakaóval díszítjük. Az elkészítése egyszerű, az eredmény pedig magáért beszél.

Hozzáadta:, 21.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Kinder szelet - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
9 dbtojásfehérje
9 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
3 ev. kanálpanírmorzsa
1/2 csomagsütőpor
150 mlolaj
200 gdurvára aprított dió
Krém:
1 ltej
4 csomagvanília ízű pudingpor
9 dbtojás sárgája
250 gvaj
250 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
Kell még:
2 csomagtejszínhabpor
300 mltej
1 ev. kanálkakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A diót felaprítjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire egyenletesen rászórjuk és elegyengetjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg a hab fényes nem lesz. Hozzáöntjük az olajat, pár percig ezzel együtt verjük, majd hozzáadjuk a panírmorzsával és sütőporral elkevert lisztet. Ezután már csak óvatosan egy lapáttal vagy főzőkanállal elkeverjük, majd ráöntjük a dióra.
  3. A tojáshabos - diós alapot 180 fokon 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A tejben csomómentesre keverjük a vanília ízű pudingport, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk, fóliával lefedjük és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd belekeverjük a pudingos keverékbe és alaposan eldolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztáról óvatosan levesszük a sütőpapírt és úgy tesszük vissza a tepsibe, hogy a diós rész felfelé nézzen. A pudingkrémet két részre osztjuk. Az egyik feléhez kakaót szórunk és kézii robotgéppel alaposan eldoglozzuk.
  6. A tésztára felváltva rákanalazzuk a világos és kakaós tésztát, majd a krémeket elegyengetjük, és a hűtőbe tesszük, hogy megkössön.
  7. A tetejét a felvert tejszínhabbal és kakaóval díszítjük. Én a kakaós csíkokat úgy készítettem, hogy alufóliacsíkokat raktam a süti tetejére, majd így szórtam meg kakaóval, végül az alufóliát eltávolítottam.

 

Forrás: Adkas