TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Királyi krémes kocka
Királyi krémes kocka
Recept Királyi krémes kocka

Garantált, hogy a királyi krémes kocka után mindenki megnyalja mind a 10 ujját! Lágy, kakaós tészta, amire isteni finom krém kerül, a krém tetejére pedig a tojásfehérjéből, cukorból és citromból készült ellenállhatatlan hab. A sütit érdemes 2 órára hűtőszekrénybe tenni, majd miután már kellően megkötött a krém, szeletelhető és tálalható.

TopPetra TopPetra    ·   9.11.2020

Királyi krémes kocka

Garantált, hogy a királyi krémes kocka után mindenki megnyalja mind a 10 ujját! Lágy, kakaós tészta, amire isteni finom krém kerül, a krém tetejére pedig a tojásfehérjéből, cukorból és citromból készült ellenállhatatlan hab. A sütit érdemes 2 órára hűtőszekrénybe tenni, majd miután már kellően megkötött a krém, szeletelhető és tálalható.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
5 ev. kanál
víz
160 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
kakaó

Krém:

500 ml
tej
5 db
tojássárga
4 ev. kanál
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
150 g
kristálycukor
250 g
vaj

Tojáshab:

5 db
tojásfehérje
200 g
kristálycukor
1 db
citrom
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Belekerül a víz, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe tesszük, elegyengetjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  2. A tojássárgát a tejjel alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, ezzel is elkeverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a vaníliacukorral és liszttel. Krémet főzünk. Amikor már kellően sűrű, fóliával letakarjuk úgy, hogy a fólia érintkezzen a krém felszínével. Kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd a kihűlt krémet kis adagokan belekeverjük. Az így kapott lágy, habos krémet rákenjük a kihűlt tésztára.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és citrom levével gázfürdő felett felverjük. Rákenjük a krémre, tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
  4. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása