Királyi rakott krumpli: kipróbáltam ezt a darált húsos változatot, és azóta így készítem

Már régóta kívántam a rakott krumplit, de a család mindig leszavazott. Unalmasnak titulálták, nem kívánták, de nem hagytam magam. A régi receptet megvariáltam, újítottam, ezzel pedig nagy sikert arattam! Nem virsli vagy kolbász kerül a rakott krumpliba, hanem bizony darált hús! Másfél kiló burgonyára fél kiló. A húsos ragut sóval, borssal ízesítettem, csipergekombával, vöröshagymával, paradicsommal, reszelt sajttal és főzőtejszínnel dúsítottam. Ezután nem maradt más hátra, mint elkeverni a burgonyával, hőálló tálba tenni, és nagy adag sajttal a tetején készre sütni. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 28.5.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Királyi rakott krumpli: kipróbáltam ezt a darált húsos változatot, és azóta így készítem

Hozzávalók

1,5 kghéjában főtt burgonya
0,5 kgdarált hús
1 dbvöröshagyma
1 dbcsiperkegomba konzerv (kb. 200 g lecsepegtetett gomba)
1 dbparadicsom
30 dkgreszelni való sajt
220 mlfőzőtejszín
ízlés szerint só, bors, egyéb fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A darált húst fehéredésig pirítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a félhold alakúra szeletelt vöröshagymát, a lecsepegtetett, szeletelt csiperkegombát és a felkockázott paradicsomot.
  2. Kevés vízzel felöntjük és 15 percig főzzük.
  3. Közben a sajtot lereszeljük.
  4. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott, puha főtt burgonyát, felöntjük a tejszínnel, rászórjuk a reszelt sajt felét. Óvatosan elkeverjük.
  5. A burgonyát kevés vajjal kikent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a maradék sajtot, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perig sütjük.

 

*TIPP: A burgonyát és a darált húst akár rétegezve is belepakolhatjuk a tálba. Ilyenkor Annyi a teendőnk,  hogy a felszeletelt burgonyát nem tesszük bele a raguba, hanem egyenesen a hőálló tálba pakoljuk. A rétegek közé nyugodtan tehetünk reszelt sajtot.