Királyi rakott krumpli: kipróbáltam ezt a darált húsos változatot, és azóta így készítem

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2019
Kategória: Köretek, Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya, Tepsis burgonya, Rakott krumpli
Már régóta kívántam a rakott krumplit, de a család mindig leszavazott. Unalmasnak titulálták, nem kívánták, de nem hagytam magam. A régi receptet megvariáltam, újítottam, ezzel pedig nagy sikert arattam! Nem virsli vagy kolbász kerül a rakott krumpliba, hanem bizony darált hús! Másfél kiló burgonyára fél kiló. A húsos ragut sóval, borssal ízesítettem, csipergekombával, vöröshagymával, paradicsommal, reszelt sajttal és főzőtejszínnel dúsítottam. Ezután nem maradt más hátra, mint elkeverni a burgonyával, hőálló tálba tenni, és nagy adag sajttal a tetején készre sütni. Szerző: Lacusin
Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2019
Kategória: Köretek, Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Burgonya, Tepsis burgonya, Rakott krumpli
ALAPANYAGOK
- Kevés vízzel felöntjük és 15 percig főzzük.
- Közben a sajtot lereszeljük.
*TIPP: A burgonyát és a darált húst akár rétegezve is belepakolhatjuk a tálba. Ilyenkor Annyi a teendőnk, hogy a felszeletelt burgonyát nem tesszük bele a raguba, hanem egyenesen a hőálló tálba pakoljuk. A rétegek közé nyugodtan tehetünk reszelt sajtot.