Kirántott töltött camembert sajtos mártással

A sajtkedvelők biztos értékelni fogják a kirántott töltött camembert sajtot sajtos mártással. A receptben a camembert egy része sem megy kárba: a sajt kikanalazott belseje, és a maradék töltelék is belekerül a sajtos mártásba. Kiadós étel, a kirántott töltött camembert rendkívül laktató. Az elkészítéshez a puhább, zsírosabb és nagyobb sajtokat próbálom a boltban kiválasztani. Petrezselymes főtt burgonyával, és kívánság szerint salátával tálalom.

Hozzáadta:, 17.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Kirántott töltött camembert sajtos mártással

Hozzávalók

2 dbcamembert sajt
1 dbkisebb fej vöröshagyma
150 gcsiperke
50 gsovány sonka
1 ev. kanálvaj
só, bors
újhagyma
Mártáshoz:
200 mlhabtejszín
őrölt fehérbors
maradék töltelék, ami nem fért bele a sajtba
Továbbá szükségünk lesz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a panírozáshoz és kirántáshoz

Elkészítés menete

  1. A sajtot félbevágjuk és a belső lágy részt eltávolítjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
  2. Ekkor kerül a serpenyőbe a szintén apróra vágott gomba és sonka. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, 10 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az újhagyma felkarikázott zöld szárát. A keveréket levesszük a tűzről és kihűtjük. Megtöltjük vele a sajtokat, jól belenyomkodjuk. A töltött sajtot bepanírozzuk és az olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. Egy serpenyőbe beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a sajtok kikanalazott belsejét, majd alacsony lángon elkezdjük főzni. Miután felforrt, hozzáadjuk a maradék tölteléket, fehérborssal és sóval ízesítjük. A mártással meglocsoljuk a rántott töltött camembert sajtokat, és főtt burgonyával tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)