Kitűnő almás szelet

Recept Kitűnő almás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és gyors, őszi almás finomság, az egész családnak. Akár kezdő szakácsok is elkészíthetik, annyira könnyű recept. A vajat margarinnal is helyettesíthetjük (jobban kíméli a pénztárcát, bár én vajjal jobban szeretem), de ezt mindenki maga dönti el. A kitűnő almás szeletet miután megsütöttük, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk, és nem maradt más hátra, mint élvezni az ízét.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 gbúzafinomliszt
150 gporcukor
250 gvaj
20 gsütőpor
100 mltej
2 dbtojás
csipet só

Töltelék:

1500 galma
2 dbfahéjas cukor
1 dbcitrom
1 dbvaníliapuding
kb 150 - 200 gkristálycukor (nem mérem, szemre)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és eldolgozzuk.
  2. A tésztát két egyenlő részre vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és magas falú, kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük. A tésztát zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. Töltelék:
    A meghámozott és negyedekre vágott (kicsutkázott) almát puhára pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjas cukrot, a citrom héját és levét, a pudingport, majd egységes masszává dolgozzuk.
  4. A kihűlt tölteléket rákenjük a tésztára, a tölteléket pedig lefedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
  5. A felső tésztalapot villával kibökdössük.
  6. 170 fokon 40 percig sütjük.
  7. A kihűlt süteményt felszeleteljük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás