Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL
A tészta, dió és lekvár hármasa mindig izgalmas és ízes süteményeket eredményez. Nincs ez másképp a kitűnő diós félholdak esetében sem. Az év bármely napján szívesen fogadja a család, és ezért is készítem aránylag sokszor. A lekvár a süteményben meghatározó szerepet tölt be, és rajtunk áll, hogy savanykásabb, vagy éppen édesebb lekvárt választunk. A megsült tésztából már csak ki kell vágni a félholdakat. Ha sajnáljuk a kimaradt tésztát, összetörhetjük, és még ezzel is megszórhatjuk, bár az igazat megvallva és örömmel megeszem a kimaradt tésztát.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 23.1.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
330 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
160 gmargarin
3 dbtojássárga
ízlés szerint citrom héja reszelve
Töltelék:
3 dbtojásfehérje
160 gporcukor
210 gdió
lekvár
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající ořechové měsíčky - FOTOPOSTUP.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúce orechové mesiačiky - fotopostup.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS