Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL

A tészta, dió és lekvár hármasa mindig izgalmas és ízes süteményeket eredményez. Nincs ez másképp a kitűnő diós félholdak esetében sem. Az év bármely napján szívesen fogadja a család, és ezért is készítem aránylag sokszor. A lekvár a süteményben meghatározó szerepet tölt be, és rajtunk áll, hogy savanykásabb, vagy éppen édesebb lekvárt választunk. A megsült tésztából már csak ki kell vágni a félholdakat. Ha sajnáljuk a kimaradt tésztát, összetörhetjük, és még ezzel is megszórhatjuk, bár az igazat megvallva és örömmel megeszem a kimaradt tésztát.

Hozzáadta:, 23.1.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Kitűnő diós félholdak - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
330 gbúzafinomliszt
100 gporcukor
160 gmargarin
3 dbtojássárga
ízlés szerint citrom héja reszelve
Töltelék:
3 dbtojásfehérje
160 gporcukor
210 gdió
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát készítünk, kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (a tésztát tepsi nagyságúra nyújtottam).
  2. A tetejét megkenjük a lekvárral, majd a lekvárra kerül a diós töltelék.
  3. A diós tölteléket a következőképp készítjük el: a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük,, majd óvatosan beledolgozzuk a darált diót.
  4. Az így előkészített tésztalapot 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. A tésztából kiszaggatjuk a félholdakat, tányérra tesszük és kihűtjük.