TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Kitűnő, egyszerű kakaós tortaalap
Kitűnő, egyszerű kakaós tortaalap
Recept Kitűnő, egyszerű kakaós tortaalap
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.10.2018

Kitűnő, egyszerű kakaós tortaalap

Annyira puha, annyira finom! Egyszerűen odavagyok ezért a kitűnő és egyszerű kakaós tortaalapért. Titka, hogy a tojásfehérjét a cukorral tényleg kemény habbá kell verni, a többi már gyerekjátél! Érdemes üvegedényt vagy fémtálat használni, így nem kell attól tartani, hogy a zsiradékmaradványoktól nem lesz tökéletes a tojáshab. A tortaalapot már kedvünk szerint formázhatjuk tovább. A tortát mindig rácsra fordítom ki, kihűtöm, félbe vágom, töltöm, bevonom, díszítem. Szerző: Karambola

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
búzafinomliszt
5 ev. kanál
langyos víz
5 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét és sárgátját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral fényes, kemény habbá verjük. A tojáshab akkor jó, ha a tojáshab megtartja a formáját, amikor egy keveset a habverővel kiveszünk a habból és felfordítjuk. Érdemes olyan edényt használni a habveréshez, aminek a felszíne nem zsíros (a műanyag edények azért nem alkalmasak erre, mert kellő alaposággal elvégzet mosogatás után is maradhat zsír a felszínen)!
  2. Amikor a tojáshab elkészült, egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Minden egyes tojássárga után alaposan elkeverjük (kézi robotgéppel dolgozunk, alacsony fokozaton). Ezután adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Ezt követi az átszitált liszt és a kakaó, de ennél a két alapanyagnál már csak lapáttal dolgozunk – óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. A sütőforma oldalát nem kell bevonni vagy zsiradékkal bekenni. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot rögtön 180 fokra csökkentjük. 25-30 percig sütjük. Tűteszttel győződjünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  4. Amikor megsült, kivesszük a sütőből. Miután kicsit kihűlt, kivesszük a formából, fejjel legelé fordítjuk (így a felszíne is szép sima lesz), majd megvárjuk, míg kihűl. A tortaalapot érdemes rácsra kifordítani.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása