Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet

Ebben a süteményben megvan minden, ami egy finom édességhez kell. Puha kakaós tészta adja a kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet alapját (egyenként 6-6 tojásból készül), ami közé vaníliapudingos lágy krém kerül, a tetejére pedig csokoládéöntet. A vaníliakrémet egy réteg rumos kávéba mártott babapiskótával dobtam fel. Bevallom, a csokikrémet boltban vásároltam, mert nem volt otthon elég étcsokoládé, de így is pompás lett.

Hozzáadta:admin, 11.3.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Kitűnő kakaós-krémes piskótaszelet

Hozzávalók

HOZZÁVALÓ 30 ADAGHOZ:
12 dbtojás
16 ev. kanálporcukor
12 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálkakaó
1 csomagDr.Oetker sütőpor
4 ev. kanálvíz
Töltelék:
400 mltej
1,5 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
1 dbtojássárga
100 gporcukor
250 gvaj
Kell még:
150 gcsokiöntet
300 mlerős kávé
1 ev. kanálkristálycukor
kör alakú babapiskóta
kevés rum

Elkészítés menete

  1. Piskóta elkészítése: 6 tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verünk. Kanalanként belekeverjük a 8 evőkanál kristálycukrot, egyenként a 6 tojássárgát, ezután kanálnyi adagokban a 6 evőkanál réteslisztet (amit előtte 2 ev. kanál kakaóval és fél csomag sütőporral elkevertünk) és a vizet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük (30x38 cm-es tepsit használtam). A tésztát kihűtjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt pedig óvatosan lehúzzuk. Ez nagyon gyorsan megy.
  2. A fentiek szerint még egy adag piskótatésztát sütünk (mindegyiket 6-6 tojásból sütjük).
  3. Töltelék: a tejből, pudingporból, tojássárgából, vaníliacukorból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, majd a porcukorral eldolgozott vajjal krémesre keverjük.
  4. Elkészítjük a kávét, egy kevés cukorral és rummal ízesítjük.
  5. A piskótatésztára rátesszük a krém felét, a krémre kerül a kávéba mártott babapiskóta, betakarjuk a maradék töltelékkel (egy keveset félreteszük, amivel a felső réteget be tudjuk vonni – nem szükséges), majd lefedjük a második piskótalappal. A tetejére nehezéket teszünk (tepsit használtam), majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A félretett krémmel bevonhatjuk a süteményt, tetejét csokiöntettel bevonjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovskának