Kitűnő, könnyű saláta joghurttal és tejföllel

Hozzáadta: Viki78, 9.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
KÜLDÖTT KÉPEK
Lilakáposztával készült könnyű és ízletes saláta, amely minden főételt remekül kiegészít. A joghurtos öntetnek köszönhetően egyáltalán nem nehéz, diétába is beleilleszthető. Az elkészítéséhez nehéz szószok nem kellenek (majonéz vagy tartármártás), a zöldségeknek, joghurtnak, tejfölnek és fűszereknek köszönhetően kiváló és frissítő. Önmagában is megállja a helyét, de köretnek sem utolsó párolt húsokhoz, egybesült tepsis fasírtokhoz.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 9.6.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
ALAPANYAGOK
1/2 fejlilakáposzta
1/2 bögreolívaolaj
1 bögrekukorica
6 dbcsemegeuborka
2 bögrenatúr joghurt
3 evőkanáltejföl
1 gerezdfokhagyma
csipet só
- Előkészítünk egy 250ml űrtartalmú bögrét
- Egy nagy tálba tesszük a vékony csíkokra vágott káposztát, meglocsoljuk olívaolajjal, és hagyjuk egy kicsit állni. A káposzta megpuhul, és kellemesebb lesz az íze.
- Hozzáadjuk a kukoricát, a kicsire vágott uborkát, majd végül a joghurtot, tejfölt és fokhagymanyomóval összeaprított fokhagymát.
- A keveréket megsózzuk ízlésünk szerint, és alaposan összekeverjük. A saláta úgy a legjobb, ha legalább fél órát hagyjuk állni a hűtőben. Minden főételhez remekül illik majd!
forrás: Cahidesultan
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS