Kitűnő krémes leveles tésztából
A kitűnő krémes leveles tésztából az egyik legkiválóbb krémes, amit valaha ettem. Mivel a tésztát nem kell külön összeállítani, hanem leveles tésztát használunk, az elkészítési idő is jelentősen csökken. Kezdő szakácsoknak is érdemes kipróbálni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gleveles tészta
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
800 mltej
2 dbtojás sárgája
2 csomagvanília puding
250 gvaj
2 dobozhabtejszín
1 táblafőzőcsokoládé
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben csomómentere keverjük a cukrot, vaníliacukrot és a pudingport, majd hozzáöntjük a maradék tejhez, amit már lkezdtünk melegíteni. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgákat és az egészet felforraljuk. Addig keverjük, míg a krém meg nem köt és sűrű nem lesz. Ha elkészült, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
- A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadagoljuk a kihűlt krémet.
- A krémet rákanalazzuk az egyik megsült leveles tésztára.
- A krém tetejére rárakjuk a felvert tejszínhabot, majd letakarjuk a másik sült leveles tésztával, végül a tetejére öntjük az olvasztott csokoládét.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS