Kitűnő krémes leveles tésztából

A kitűnő krémes leveles tésztából az egyik legkiválóbb krémes, amit valaha ettem. Mivel a tésztát nem kell külön összeállítani, hanem leveles tésztát használunk, az elkészítési idő is jelentősen csökken. Kezdő szakácsoknak is érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:, 15.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kitűnő krémes leveles tésztából

Hozzávalók

500 gleveles tészta
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
800 mltej
2 dbtojás sárgája
2 csomagvanília puding
250 gvaj
2 dobozhabtejszín
1 táblafőzőcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kivesszük a csomagjából és kettévágjuk. A tésztákat kiterítjük, és egy villával megszurkáljuk. A tésztát sütőpapírra rakjuk, és a sütőpapírral együtt sütőlemezre helyezzük őket. 150 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben csomómentere keverjük a cukrot, vaníliacukrot és a pudingport, majd hozzáöntjük a maradék tejhez, amit már lkezdtünk melegíteni. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgákat és az egészet felforraljuk. Addig keverjük, míg a krém meg nem köt és sűrű nem lesz. Ha elkészült, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadagoljuk a kihűlt krémet.
  4. A krémet rákanalazzuk az egyik megsült leveles tésztára.
  5. A krém tetejére rárakjuk a felvert tejszínhabot, majd letakarjuk a másik sült leveles tésztával, végül a tetejére öntjük az olvasztott csokoládét.
  6. Megvárjuk, míg a sütemény megdermed és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.