Kitűnő túrós-lekváros szelet

Amikor találkozik a puha tészta a túróval és a szilvalekvárral, abból már rossz nem sülhet ki. Ha a tetejére tejszínhab is kerül, akkor az eredmény garantált siker. Ezért is imádja a család a kitűnő túrós-lekváros szeletet. Mivel a túró és az általam késztett szilvalekvár is kedvenc alapanyagaink közé tartozik, nem csoda, hogy a süti elég gyakran kerül az asztalra. Az elkészítése nagyon egyszerű, az egyetlen hátránya, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. A tésztájába már friss gyümölcsöt, szilvát is raktam, ezzel is csodálatosra sikerült.

Recept Kitűnő túrós-lekváros szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
250 gkristálycukor
100 mlnövényi olaj
100 mltej
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Túrós töltelék:
500 glágy túró
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint porcukor
Továbbá szükségünk lesz:
2 csomagDr.Oetker tejszínízű habpor
300 mltej
szilvalekvár
csokoládés dísz

Elkészítés menete

  1. Tészta:
    A tojásokat a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát egy vajjal kikent és liszttel beszórt, 30x40 cm-es tepsibe öntjük.
  3. Elkészítjük a túrós tölteléket: a túrót a vaníliacukorral, tojással, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral elkeverjük. Nem kell simára dolgozni, elég, ha egy fakanállal párat keverünk rajta, a lényeg, hogy összeálljon.
  4. A túrós tölteléket egy evőkanállal a tésztába kanalazzuk. Én „sakktábla szerűen” raktam a túrót a tésztára, közé pedig 1-1 kanál szilvalekvár került.
  5. A süteményt 200 fokon kb. 25 percig sütjük (sütő függvényében). Miután a sütemény megsült, megvárjuk, míg kihűl.
  6. A süteményt megkenjük a szilvalekvárral.
  7. A lekváros rétegre kerül a tejszínhab (a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el a tejszínhabot, hideg tejben). A tetejét csokoládéval díszítjük.
  8. A süteményt hűtőbe tesszük. Ezután felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának