Kitűnő túrós-lekváros szelet

Hozzáadta: Alexa96, 16.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Amikor találkozik a puha tészta a túróval és a szilvalekvárral, abból már rossz nem sülhet ki. Ha a tetejére tejszínhab is kerül, akkor az eredmény garantált siker. Ezért is imádja a család a kitűnő túrós-lekváros szeletet. Mivel a túró és az általam késztett szilvalekvár is kedvenc alapanyagaink közé tartozik, nem csoda, hogy a süti elég gyakran kerül az asztalra. Az elkészítése nagyon egyszerű, az egyetlen hátránya, hogy pillanatok alatt elfogy a tányérról. A tésztájába már friss gyümölcsöt, szilvát is raktam, ezzel is csodálatosra sikerült.
Hozzáadta: Alexa96, 16.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Túrós töltelék:
Továbbá szükségünk lesz:
- Tészta:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Alaposan eldolgozzuk. - A tésztát egy vajjal kikent és liszttel beszórt, 30x40 cm-es tepsibe öntjük.
- Elkészítjük a túrós tölteléket: a túrót a vaníliacukorral, tojással, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral elkeverjük. Nem kell simára dolgozni, elég, ha egy fakanállal párat keverünk rajta, a lényeg, hogy összeálljon.
- A túrós tölteléket egy evőkanállal a tésztába kanalazzuk. Én „sakktábla szerűen” raktam a túrót a tésztára, közé pedig 1-1 kanál szilvalekvár került.
- A süteményt 200 fokon kb. 25 percig sütjük (sütő függvényében). Miután a sütemény megsült, megvárjuk, míg kihűl.
- A süteményt megkenjük a szilvalekvárral.
- A lekváros rétegre kerül a tejszínhab (a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el a tejszínhabot, hideg tejben). A tetejét csokoládéval díszítjük.
- A süteményt hűtőbe tesszük. Ezután felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának