Kiváló csokoládépudingos szelet

Hozzáadta: Babu27, 6.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Habkönnyű kakaós piskótatészta megbolondítva egy réteg világos piskótával, mindez isteni csokoládépudingos krémmel elválasztva. A kiváló csokoládépudingos szelet nálunk igazi különlegességnek számít. Még szerencse, hogy az elkészítése nem bonyolult, így sokszor kerül az asztalra. Tejszínhabbal díszítve, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórva az igazi.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 6.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Világos tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
Kakaós tészta:
8 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Krém:
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ltej
12 ev.kanálkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
200 gvaj
- Először elkészítjük a világos tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
- Ezután elkészítjük a kakaós tésztát. A tészta mennyiségéből összesen 2 korpuszt készítünk. A menet ugyanaz, mint a világos tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a sütőporos liszthez hozzákeverjük a kakaót is. A kész tésztát két részre osztjuk és mindegyiket 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (a két tésztát készíthetjük külön-külön is, de szerintem egyszerűbb a mennyiséget két egyenlő részre osztani).
- Ezután elkészítjük a krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, feltesszük főni, folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a kakaót. Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
- A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
- Kezdhetjük a rétegezést. Egy kakaós korpuszra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül a világos tészta, a krém következő 1/3 része, ezt lefedjük a második kakaós tésztával, majd megkenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük (pl. tejszínhabbal, pudingkrémmel, kakaóval, reszelt csokoládéval…)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Parádní čokoládové řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Parádne čokoládové rezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Schokoladenschnitte an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS