Kiváló csokoládépudingos szelet

Recept Kiváló csokoládépudingos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Habkönnyű kakaós piskótatészta megbolondítva egy réteg világos piskótával, mindez isteni csokoládépudingos krémmel elválasztva. A kiváló csokoládépudingos szelet nálunk igazi különlegességnek számít. Még szerencse, hogy az elkészítése nem bonyolult, így sokszor kerül az asztalra. Tejszínhabbal díszítve, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórva az igazi.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Világos tészta:

4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Kakaós tészta:

8 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó

Krém:

3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ltej
12 ev.kanálkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
200 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a világos tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. Ezután elkészítjük a kakaós tésztát. A tészta mennyiségéből összesen 2 korpuszt készítünk. A menet ugyanaz, mint a világos tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a sütőporos liszthez hozzákeverjük a kakaót is. A kész tésztát két részre osztjuk és mindegyiket 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (a két tésztát készíthetjük külön-külön is, de szerintem egyszerűbb a mennyiséget két egyenlő részre osztani).
  3. Ezután elkészítjük a krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, feltesszük főni, folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a kakaót. Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
  5. Kezdhetjük a rétegezést. Egy kakaós korpuszra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül a világos tészta, a krém következő 1/3 része, ezt lefedjük a második kakaós tésztával, majd megkenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük (pl. tejszínhabbal, pudingkrémmel, kakaóval, reszelt csokoládéval…)
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás