Kiváló csokoládépudingos szelet

Habkönnyű kakaós piskótatészta megbolondítva egy réteg világos piskótával, mindez isteni csokoládépudingos krémmel elválasztva. A kiváló csokoládépudingos szelet nálunk igazi különlegességnek számít. Még szerencse, hogy az elkészítése nem bonyolult, így sokszor kerül az asztalra. Tejszínhabbal díszítve, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórva az igazi.

Hozzáadta:, 6.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Recept Kiváló csokoládépudingos szelet

Hozzávalók

Világos tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
Kakaós tészta:
8 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Krém:
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ltej
12 ev.kanálkristálycukor
1 ev. kanálkakaó
200 gvaj

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a világos tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. Ezután elkészítjük a kakaós tésztát. A tészta mennyiségéből összesen 2 korpuszt készítünk. A menet ugyanaz, mint a világos tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a sütőporos liszthez hozzákeverjük a kakaót is. A kész tésztát két részre osztjuk és mindegyiket 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (a két tésztát készíthetjük külön-külön is, de szerintem egyszerűbb a mennyiséget két egyenlő részre osztani).
  3. Ezután elkészítjük a krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, feltesszük főni, folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a kakaót. Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
  5. Kezdhetjük a rétegezést. Egy kakaós korpuszra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül a világos tészta, a krém következő 1/3 része, ezt lefedjük a második kakaós tésztával, majd megkenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük (pl. tejszínhabbal, pudingkrémmel, kakaóval, reszelt csokoládéval…)