TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kiváló csokoládépudingos szelet
Kiváló csokoládépudingos szelet
Recept Kiváló csokoládépudingos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.12.2016

Kiváló csokoládépudingos szelet

Habkönnyű kakaós piskótatészta megbolondítva egy réteg világos piskótával, mindez isteni csokoládépudingos krémmel elválasztva. A kiváló csokoládépudingos szelet nálunk igazi különlegességnek számít. Még szerencse, hogy az elkészítése nem bonyolult, így sokszor kerül az asztalra. Tejszínhabbal díszítve, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórva az igazi.

Alapanyagok

Világos tészta:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Kakaós tészta:

8 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
8 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Krém:

3 csomag
csokoládé ízű pudingpor
1 l
tej
12 ev.kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
kakaó
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a világos tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  2. Ezután elkészítjük a kakaós tésztát. A tészta mennyiségéből összesen 2 korpuszt készítünk. A menet ugyanaz, mint a világos tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a sütőporos liszthez hozzákeverjük a kakaót is. A kész tésztát két részre osztjuk és mindegyiket 180 fokon 20 perc alatt megsütjük (a két tésztát készíthetjük külön-külön is, de szerintem egyszerűbb a mennyiséget két egyenlő részre osztani).
  3. Ezután elkészítjük a krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, feltesszük főni, folyamatosan kevergetjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a kakaót. Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
  5. Kezdhetjük a rétegezést. Egy kakaós korpuszra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül a világos tészta, a krém következő 1/3 része, ezt lefedjük a második kakaós tésztával, majd megkenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük (pl. tejszínhabbal, pudingkrémmel, kakaóval, reszelt csokoládéval…)
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása