TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül
Kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül
Recept Kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a klasszikus fánk. Az alapját a finom joghurtos tészta képezi, amit aztán bő olajban kisütünk, és porcukros-vaníliacukros keverékkel megszórunk. A tésztájába egy kis szódabikarbóna is kerül térfogatnövelőnek, így az olajban történő sütés közben a fánkok szépen megnövekszenek. Mi nagyon szeretjük ezt az édességet, néha pedig félbevágom, és Nutellával, lekvárral vagy pudingos-túrós krémmel is megkenem. Persze ez már jelentősen megnöveli az elkészítési időt, de azért egy próbát megér.

Alexa96    ·   29.3.2017

Kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül

A kiváló gyors fánkok kelesztés nélkül nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a klasszikus fánk. Az alapját a finom joghurtos tészta képezi, amit aztán bő olajban kisütünk, és porcukros-vaníliacukros keverékkel megszórunk. A tésztájába egy kis szódabikarbóna is kerül térfogatnövelőnek, így az olajban történő sütés közben a fánkok szépen megnövekszenek. Mi nagyon szeretjük ezt az édességet, néha pedig félbevágom, és Nutellával, lekvárral vagy pudingos-túrós krémmel is megkenem. Persze ez már jelentősen megnöveli az elkészítési időt, de azért egy próbát megér.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 ml
natúr joghurt
6 ev. kanál
napraforgóolaj
2 ev. kanál
porcukor
1 kg
rétesliszt
1/2 kv. kanál
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2 db
tojás
porcukor és vaníliacukor keveréke szóráshoz
olaj a sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A natúr joghurtot egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojás és a cukrot. Elkeverjük, beleöntjük az olajat, majd beleszórjuk a sót és a szódabikarbónát, végül beleszitáljuk a lisztet. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta már nem ragad a kezünkhöz.
  2. A tésztát 3-4 egyenlő részre vágjuk, majd mindegyiket kb. fél centi vastagra nyújtjuk. Egy pohárral kiszaggatjuk a korongokat, a közepére pedig kisebb lyukakat szaggatunk. Ehhez akár egy kólás üveg kupakját is használhatjuk.
  3. A fánkokat forró olajban mindkét oldalán megsütjük. A sütéshez bő mennyiségű olajat használunk, és a fánkoknak úszni kell a tetején. Ha már a fánkok aranybarnák, egy papírtörlőre rakjuk őket és leitatjuk a felesleges olajat.
  4. A fánkokat porcukor és vaníliacukor keverékével megszórjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása