Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet

Recept Kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A kiváló gyümölcsös-joghurtos szelet igazi nyári különlegesség, ami biztos ízleni fog mindenkinek. Én finom málnával készítettem, de szinte bármilyen gyümölccsel tökéletes. Az alapja az egyszerű, mégis nagyon finom és puha kakaós piskóta, bőven megkenve a tejszínhabos-joghurtos krémmel. A krémre kerül a tetszés szerinti gyümölcs, ami igazán csodássá teszi a süteményt. A kész sütiből egy szelet sosem elég.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
80 gporcukor
80 grétesliszt
20 gkakaó
0,04 lolaj

Tejszínhabos krém:

350 gnatúr joghurt
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagzselatin
250 mlhabtejszín

Szükségünk lesz még:

150 gmálna vagy más szezonális gyümölcs
1 dbízesített csokoládé vagy bon-bon (kb 100 g)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a hozzávalókat. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót, végül az olajat.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 percig sütjük (a sütési időt a sütő minősége is befolyásolja). A megsült piskótatésztát kihűtjük.
  3. A a tejszínt a cukorral és vaníliacukorral keményre verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd elkeverjük.
  4. A zselatint kb. 100 ml vízben elkeverjük és alaposan elkeverjük.
  5. A zselatint elkeverjük a tejszínhabos-joghurtos krémmel.
  6. A kihűlt piskótát két részre vágjuk.
  7. A felét megkenjük a krémmel, megszórjuk a gyümölccsel, lefedjük a második piskótalappal és óvatosan lenyomkodjuk.
  8. A süteményt megkenjük a maradék krémmel, tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
  9. A süteményt legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután óvatosan felszeleteljük. Ha fennmaradt egy kis krém, akkor azt akár pohárdesszertekhez is felhasználhatjuk, friss gyümölccsel és csokoládéval. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás