Kiváló házi briós recept, ami önmagában is nagyon finom, de akár töltelékkel is bátran megtölthető. Sőt, készítettem már hozzá édes tejfölös-túrós mártogatóst is, a gyerekek nagyon szerették. Az elkészítése nem bonyolult, csak kicsit időigényes, mert a tésztát keleszteni kell. Miután megkelt, negyedekre osztjuk, kinyújtjuk és cikkekre vágjuk, majd jön a legélvezetesebb pont: a töltelék. Ez lehet bármi: csoki, puding, lekvár, túró… vagy akár el is hagyható. Ha bátrabbak vagyunk, akkor a tésztájából a cukor is elhagyható, sósra készíthető, és ennek függvényében változtathatjuk a tölteléket is.
Kiváló házi briós recept, ami önmagában is nagyon finom, de akár töltelékkel is bátran megtölthető. Sőt, készítettem már hozzá édes tejfölös-túrós mártogatóst is, a gyerekek nagyon szerették. Az elkészítése nem bonyolult, csak kicsit időigényes, mert a tésztát keleszteni kell. Miután megkelt, negyedekre osztjuk, kinyújtjuk és cikkekre vágjuk, majd jön a legélvezetesebb pont: a töltelék. Ez lehet bármi: csoki, puding, lekvár, túró… vagy akár el is hagyható. Ha bátrabbak vagyunk, akkor a tésztájából a cukor is elhagyható, sósra készíthető, és ennek függvényében változtathatjuk a tölteléket is.
* TIPP: sütés után hideg tejjel megkenhetjük, így még puhábbak lesznek.
Forrás: Vk
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak