TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kiváló házi briós
Kiváló házi briós
Recept Kiváló házi briós
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   24.6.2017

Kiváló házi briós

Kiváló házi briós recept, ami önmagában is nagyon finom, de akár töltelékkel is bátran megtölthető. Sőt, készítettem már hozzá édes tejfölös-túrós mártogatóst is, a gyerekek nagyon szerették. Az elkészítése nem bonyolult, csak kicsit időigényes, mert a tésztát keleszteni kell. Miután megkelt, negyedekre osztjuk, kinyújtjuk és cikkekre vágjuk, majd jön a legélvezetesebb pont: a töltelék. Ez lehet bármi: csoki, puding, lekvár, túró… vagy akár el is hagyható. Ha bátrabbak vagyunk, akkor a tésztájából a cukor is elhagyható, sósra készíthető, és ennek függvényében változtathatjuk a tölteléket is.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
tojás
200 g
vaj
3 bögre
tej
1 bögre
kristálycukor
3 kv. kanál
élesztőpor
csipet só
1,5 kg
búzafinomliszt
tojás bekenéshez
cukor vagy mák szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk a kovászt.
  2. A többi hozzávalót egy nagyobb tálba tesszük, beleöntjük a felfutott kovászt és tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Ezután 4 egyenlő részre szedjük.
  3. Minden egyes negyedet liszttel beszórt felületen kb. 0.5 cm vastag kör alakúra gyúrjuk. A tésztát éles késsel cikkekre-háromszögekre vágjuk (8 darab).
  4. Minden egyes háromszöget a szélesebb végétől kezdve felcsavarunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. A briósokat még fél órát kelesztjük.
  5. A briósokat 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Sütés előtt még tojással megkenjük, mákkal vagy cukorral megkenjük.

 

 

* TIPP: sütés után hideg tejjel megkenhetjük, így még puhábbak lesznek.

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása