Kiváló házi briós

Hozzáadta: Alexa96, 24.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek
Kiváló házi briós recept, ami önmagában is nagyon finom, de akár töltelékkel is bátran megtölthető. Sőt, készítettem már hozzá édes tejfölös-túrós mártogatóst is, a gyerekek nagyon szerették. Az elkészítése nem bonyolult, csak kicsit időigényes, mert a tésztát keleszteni kell. Miután megkelt, negyedekre osztjuk, kinyújtjuk és cikkekre vágjuk, majd jön a legélvezetesebb pont: a töltelék. Ez lehet bármi: csoki, puding, lekvár, túró… vagy akár el is hagyható. Ha bátrabbak vagyunk, akkor a tésztájából a cukor is elhagyható, sósra készíthető, és ennek függvényében változtathatjuk a tölteléket is.
Hozzáadta: Alexa96, 24.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk a kovászt.
- A többi hozzávalót egy nagyobb tálba tesszük, beleöntjük a felfutott kovászt és tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Ezután 4 egyenlő részre szedjük.
- Minden egyes negyedet liszttel beszórt felületen kb. 0.5 cm vastag kör alakúra gyúrjuk. A tésztát éles késsel cikkekre-háromszögekre vágjuk (8 darab).
- Minden egyes háromszöget a szélesebb végétől kezdve felcsavarunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk. A briósokat még fél órát kelesztjük.
- A briósokat 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Sütés előtt még tojással megkenjük, mákkal vagy cukorral megkenjük.
* TIPP: sütés után hideg tejjel megkenhetjük, így még puhábbak lesznek.
Forrás: Vk