Kiváló húspác 5 perc alatt, amitől a hús omlós és szaftos lesz

A kiváló és szaftos hús titka ebben a pácban rejlik. Csupán 5 perc az elkészítése, a grillhúsok elengedhetetlen hozzávalója.

Hozzáadta:, 22.10.2016
Kategória: Tippek és trükkök
Kiváló húspác 5 perc alatt, amitől a hús omlós és szaftos lesz

Hozzávalók

Páchoz:
2 dbtojás
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálkeményítő
1 kv. kanál
1 kv. kanálkedvenc fűszerkeverékünk (borsos, fokhagymás, fűszerpaprikás, grill…)
Sütéshez:
1 ev. kanálolaj
2 kv. kanálszezámmag
Továbbá:
500 ghús

Elkészítés menete

  1. A pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst.
  2. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír, így akár másnap, vagy harmadnap is használható isteni ebédnek vagy vacsorának.
  3. A pácolt húst elég, ha egy forró serpenyőre tesszük, egy kis olajon minden oldalát megsütjük, sütés közben egy kis szezámmaggal megszórjuk. Jó étvágyat!