TopReceptek.hu Tészták Leveles tészta Kiváló krémes (fotókkal)
Kiváló krémes (fotókkal)
Recept Kiváló krémes (fotókkal)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Én egyszerűen imádom a krémest, és számos verzióját kipróbáltam már. A sok-sok változat közül nekem ez ízlik a legjobban, és ez számomra az igazi, legfinomabb és kiváló krémes. Ha a tetején a felfújt leveles tészta nem tetszik, akkor a sütés előtt egy villával bátran kilyukasztható, és így, ha szeretnénk, csokoládés öntettel is könnyebben díszíthető. A recept biztos nem okoz csalódást, én és a családom is egyszerűen imádja.

Babu27    ·   3.12.2016

Kiváló krémes (fotókkal)

Én egyszerűen imádom a krémest, és számos verzióját kipróbáltam már. A sok-sok változat közül nekem ez ízlik a legjobban, és ez számomra az igazi, legfinomabb és kiváló krémes. Ha a tetején a felfújt leveles tészta nem tetszik, akkor a sütés előtt egy villával bátran kilyukasztható, és így, ha szeretnénk, csokoládés öntettel is könnyebben díszíthető. A recept biztos nem okoz csalódást, én és a családom is egyszerűen imádja.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
leveles tészta
250 g
margarin
150 g
porcukor
1 l
tej
3 db
tojás sárgája
3 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
rétesliszt
2 doboz
habtejszín (kb. 450 ml)
1 csomag
habfixáló
2 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a pudingos krémet. Ehhez a tejet, tojások sárgáját, lisztet és vanília ízű pudingport egy edénybe tesszük, majd sűrű pudingot főzünk az alapanyagokból, végül kihűtjük.
  2. A porcukrot a vajjal kikeverjük.
  3. Ezután a leveles tésztát kicsomagoljuk, és két részre osztjuk. A tésztákat tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd egy sütő hátára tesszük. A sütő hátát nem kell olajozni.
  4. Az egyik tésztalapot kis négyzetekre vágjuk, olyan nagyságúra, amilyen nagyságú szeleteket szeretnénk vágni. Így szerintem a sütemény felvágása egyszerűbb lesz.
  5. A tésztákat 180 fokon 10 percig sütjük, akkor jó, ha olyan a színe, mint a képen.
  6. Ha a puding lehűlt, akkor a vajjal óvatosan elkeverjük.
  7. A tejszínt, a vaníliacukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  8. A pudingos krémet rátesszük a tésztalapra.
  9. A pudingkrémre kerül a tejszínhab, majd szépen elegyengetjük.
  10. A sütemény tetejére rátesszük a kis tésztanégyzeteket.
  11. A süteményt porcukorral megszórjuk, hűvös helyen tároljuk, majd felszeleteljük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása